AHK România: Prezidiul Curții de Arbitraj se extinde

Luna aceasta, prezidiul Curții de Arbitraj a fost extins prin cooptarea lui Ion Dragne, partener-fondator al cabinetului de avocatură Dragne & Asociații.

După cooptarea Cristianei Stoica, în decembrie 2016, Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) câștigă, prin cooptarea lui Ion Dragne (foto), încă un expert cu experiență, mai ales în arbitrajul din România. Ion Dragne este decan al Baroului București din 2015 și lector în cadrul Facultăţii de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde predă cursuri de Drept Procesual Civil (din 2002).

„Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România este în permanentă dezvoltare și se bucură de un grad tot mai mare de recunoaştere în cadrul comunităţii internaţionale de business din România. Această evoluție se explică prin reputația de care se bucură această instituție, iar pe fondul evoluțiilor economice pozitive din ultimii ani și datorită relațiilor economice internaționale ale României, în continuă creștere, tot mai mulți actori economici se informează în legătură cu această formă alternativă de soluționare a litigiilor, ce oferă avantaje evidente în relațiile internaționale de afaceri față de căile de soluționare a litigiilor oferite de instanțele juridice de stat”, declară Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Pe lista de arbitri a Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România au apărut și alți avocați cu experiență, activi și pe plan internațional: av. Ph.D. Cristina E. Alexe, av. Csaba Kovacs, av. Dumitru Dobrev și av. Alexandru Suciu. Cristina E. Alexe, Fellow with the Chartered Institute of Arbitrators și arbitru ICC, lucrează din cabinetul de avocatură propriu din București. Csaba Kovacs este Senior Associate la CMS Cameron McKenna LLP din Londra și și-a început activitatea în domeniul arbitrajului internațional în 2006. Dumitru Dobrev este partener-fondator al cabinetului de avocatură Dobrinescu Dobrev, din București, și deține o experiență vastă în ce privește litigiile și arbitrajul internațional. Alexandru Suciu, partener-fondator al cabinetului de avocatură cu același nume din Sibiu, conduce departamentul de litigii și arbitraj.

Pentru a face mai bine cunoscută Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România, înființată acum cinci ani, dar și pentru a oferi un acces facil la prevederile legale cele mai importante pentru arbitraj, conținute în legislația românească și care completează obligatoriu sau în subsidiar Regulamentul, AHK a redactat și publicat o broșură care, după versiunea în limba română, este disponibilă acum și în germană. În curând, va fi publicată și varianta în limba engleză.

Despre Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK

Prin Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, mediul de afaceri internațional din România are, de peste cinci ani, o alternativă atractivă la procedurile juridice de lungă durată și care necesită mai multe instanțe de judecată ale instanțelor de stat. Curtea de Arbitraj se adresează tuturor companiilor internaționale și multinaționale, reprezentate în România, nu doar celor germane sau românești. Toate documentele relevante sunt puse la dispoziție în limbile germană, română și engleză.

Regulamentul Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România și-a dovedit eficiența la nivel internațional și se bazează pe exemple de bune practici din diverse instituții internaționale cu experiență în arbitraj, cu respectarea Reglementărilor Institutului German pentru Arbitraj (DIS). Președintele Curții Permanente de Arbitraj de pe lângă AHK România este prof. dr. Claus Köhler (Meister Rechtsanwälte, München). Vicepreședinți sunt Cristiana I. Stoica (Stoica & Asociații, București), Cristina Dăianu (Dentons, București), Ion Dragne (Dragne & Asociații) și dr. Gisbert Stalfort (Dr. Stalfort, Osnabrück).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share