Autori de bestsellers, experți și speakeri internaționali de top vin la București, în 1 și 2 martie, pentru Future of Organizations, cea mai mare conferință de coaching și leadership din Europa de Sud-Est.
Printre ei se numără Simon Alexander Ong, autor al bestsellerului Energize: Make the Most of Every Moment. Pe lângă autor de cărți, Ong este antreprenor, coach și public speaker. El va vorbi, în 2 martie, despre modul în care energia personală poate ajuta oamenii din mediul de afaceri să se adapteze mai ușor unei lumi în permanentă schimbare.
Pe scena conferinței vor urca și Marion Franklin, autoare a bestsellerului internațional The HeArt of Laser Focused Coaching și business coach, și Janet Harvey, din partea Thought Leadership Institute de la International Coaching Federation. Alături de ei, la conferință vor mai fi prezenți 13 coachi, experți și speaker, din România și din străinătate. Ei vor împărtăși din experiența și viziunea asupra tendințelor observate din practica lor cu numeroase organizații, dar și asupra abilităților atât de necesare într-o lume aflată în plină viteză.
Conferința se adresează mediului de afaceri, profesioniștilor în HR, directorilor executivi, specialiștilor în coaching, dar și oricăror persoane interesate de coaching și leadership sau care doresc să exploreze noi instrumente de îmbunătățire a abilităților personale și profesionale.
- Analiză: Programatorii români au început să accepte salarii mai mici, pe fondul scăderii numărului de proiecte şi al creşterii concurenţei
- Schimbare de management la Schaeffler, în locația Brașov: Marius Pricop preia funcția de director general de la Ștefan Gulacsi-Gologan
- Tot ce trebuie să știe angajatorii despre obligația de informare și consultare în contextul concedierilor colective
Patru beneficii ale coaching-ului
Conform ICF, coaching-ul este un proces de gândire creativ și stimulativ, care îi inspiră pe oameni să-și maximizeze potențialul personal și profesional. Scopul său este acela de a debloca potențialul oamenilor și de a-și maximiza propriile performanțe.
Coaching-ul eficient susține oamenii să-și schimbe modul de gândire și să stabilească noi strategii cu care să facă față diverselor provocări. Întrebările deschise și încurajarea autonomiei clienților pentru a-și asuma anumite riscuri rezonabile îi va ajuta să le crească încrederea în sine, astfel încât să poată găsi soluții alternative la problemele de muncă și de viață.
În prezența unei relații de calitate, oamenii care apelează la coaching se vor simți apreciați și implicați, deoarece cineva își oferă timpul și expertiza pentru a-i sprijini să-și atingă obiectivele, în speță cel/ cea care facilitează sesiunile de coaching. În plus, coaching-ul îi ajută pe oameni să-și descopere propria motivație.
Piața de coaching din România se apropie de pragul de 50 de milioane de euro, după creșteri anuale de circa 20 la sută, conform estimărilor specialiștilor din domeniu. Totuși, piața din România este departe de nivelul din țările dezvoltate, lucru ce arată că există mare potențial de creștere. Pandemia și războiul din Ucraina au pus presiune pe manageri și pe antreprenori, care, în acest context, au apelat tot mai mult la serviciile de coaching profesionist.
DESPRE INTERNATIONAL COACHING FEDERATION
Reprezintă rețeaua globală de susținere pentru coaching profesionist. Fie că este vorba despre Life Coaching, Executive Coaching, Leadership Coaching, Team Coaching sau orice alt tip de coaching specializat, ICF se află în fruntea comunității globale în promovarea şi dezvoltarea profesiei. Contribuie la dezvoltarea economică și socială a lumii prin utilizarea procesului creativ specific coaching-ului, de stimulare a gândirii pentru a maximiza potențialul profesional și personal. Construiește, sprijină și menține acest domeniu în creștere și oferă conexiuni locale şi internaționale printr-o rețea globală de profesioniști. ICF România are ca scop promovarea coaching-ului profesionist și dezvoltarea comunității membrilor ICF din România.