Business Awards CCIFER: 61 de proiecte care schimbă România, recunoscute de comunitatea de afaceri franco-română

Asociațiile Dăruiește Viață, Se Poate, Climatosfera, Free, Innovation Labs, startup-ul KFactory și Sistemul medical Medlife sunt cei șapte câștigători ai premiilor Inspirer la Réussite, oferite de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER).  

Business Awards CCIFER, evenimentul comunității de afaceri franco-române, care sărbătorește anual performanța, inovația și sustenabilitatea afacerilor, a reunit, pe 4 decembrie, la București, peste 250 de participanți. Tema de anul acesta a fost Inspirer la Réussite, grație nevoii tot mai mari de inspirație de care este nevoie într-o societate în permanentă schimbare.

Julien Munch, președinte CCIFER, a vorbit despre leadership-ul comunității, prin prisma proiectelor: „50 de companii și organizații, cu cele 61 de proiecte, se remarcă prin ambiția lor de a se autodepăși, prin curajul de a rămâne inovatoare și prin responsabilitatea față de ceilalți. Fiecare proiect este o dovadă a leadership-ului, indiferent de dimensiune, geografie sau domeniu”.

“Am apreciat această experiență pentru calitatea celor 61 de inițiative, pentru creativitatea, seriozitatea, angajamentul de care dau dovadă candidații, pentru motivația autentică a colegilor mei de a găsi dosarele care se remarcă. Ne-am simțit inspirați de aceste proiecte, de o diversitate remarcabilă. Am analizat criterii precum creșterea businessului în domenii variate, de la sănătate, la servicii sau tehnologie, inovația, bazată pe ultimele tehnologii și integrând o componentă solidă de dezvoltare durabilă, implicarea în comunitate, prin proiecte de mediu, de sănătate sau de educație. Am remarcat multe idei. Am ales dosarele care au reușit să aducă o documentare solidă și clară a proiectelor, o viziune matură și o abordare integrată”, explică Iulia Ionescu (Sanofi), președintele juriului.

Premiile Inspirer la Réussite:

  • Un proiect care înglobează inovația, educația și antreprenoriatul: Tech Lounge – Innovation Labs – acceleratorul de startup-uri tech, derulat cu 19 universități și implicarea companiilor, a mentorilor, coach-ilor, trainerilor și ambasadorilor. Acceleratorul dă startul companiilor globale de mâine, prin viziunea tinerilor, a studenților.
  • Un proiect ce combină tehnologia, inovația și transformarea digitală: Kfactory – platforma asigură tranziția eficientă către industria 4.0 și oferă soluții digitale de monitorizare în procesele industriale, în perimetrul de producție, prin utilizarea asistenților virtuali (ingineri digitali), învățării automate, colectării automate a datelor și raportărilor operaționale, ceea ce reduce costurile de fabricație. KFatory a atras investiții de 925.000 de euro și colaborează cu companii importante
  • Implicarea în programe de luptă împotriva cancerului: Dăruiește Viață & MedLife

Sistemul medical Medlife – Speranța nu moare de cancer: un demers de conștientizare a importanței prevenției. Cancerul este a doua cauză principală de deces în România, în condițiile în care România ocupă primul loc în UE la decesele din cauze tratabile; un program cu acoperire națională, oferit gratuit, de testare genetică pentru toți copiii diagnosticați recent cu cancer, cu o abordare personalizată, prin care pacientul beneficiază de terapii țintite. Peste 200 de copii sunt beneficiari ai programului până în prezent.

Asociația Dăruiește Viață – Noi facem un spital – o inițiativă unică în Europa Centrală și de Est, un proiect structural pentru dezvoltarea României, care reformează sistemul medical românesc.  A mobilizat 350.000 de donatori și 7.000 de companii pentru construcția de la zero a unui spital pentru copiii care suferă de cancer. 20 de milioane de euro provin din donații din rândul populației din România.

  • Rolul de catalizator în tranziția verde: Asociațiile Se Poate și Climatosfera

Asociația Se poate – Pădurea de salcâmi de la Lipănești, Prahova. A mobilizat anual sute de angajați din companii, care s-au alăturat voluntar unei acțiuni de împădurire pe termen lung, pentru a reduce amprenta de carbon cu 4.000 de tone. Proiectul dezvoltă și o activitate apicolă prin existența stupilor ce contribuie la polenizarea zonei. 

Climatosfera – O inițiativă de sensibilizare asupra efectelor încălzirii și dereglărilor climatice. Atelierul Fresca climatului, un joc interactiv, ce ajută fiecare individ să înțeleagă cauzele și efectele, să dobândească o mai bună cunoaștere a cauzelor și a consecințelor transformărilor climatice. Inițiativa facilitează schimburi de informații despre mediu într-o manieră ludică și convivială.

  • Implicarea în lupta pentru drepturile și statutul femeilor: Asociația Free – Mărțișor luptă împotriva abuzurilor sexuale asupra copiilor și femeilor în România. A creat în București un centru de zi, frecventat săptămânal de 50 de persoane, pentru a primi asistență și prevenție.
Articole din aceeași categorie
Total
0
Share