Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România are un nou Consiliu Director. Șeful ENGIE Romania este noul președinte

La Adunarea Generală de săptămâna aceasta, membrii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), reprezentanți ai mediului de afaceri franco-român, au ales o nouă componență a echipei Consiliului Director.

Nicolas Richard (foto), CEO ENGIE Romania, este noul președinte ales al CCIFER. Adela Jansen, vicepreședinte, a asigurat perioada de interimat ca președinte după plecarea, în ianuarie, a lui Julien Munch, care a preluat noi responsabilități în grupul Carrefour.

Echipa Consiliului Director CCIFER este formată din trei noi membri: Fady Chreih, CEO Regina Maria, Elena Pap, CEO Up România, și Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania. Adriana Mores, asistent manager NOA TAX Advisors, a fost aleasă membru în Comisia de Cenzori. Au fost reconfirmați în board Flavia Popa, secretar general BRD Groupe Société Générale, Serge Gonvers, director general Econos, și Mădălina Radu, Partener APEX TEAM Internațional, ca membru al Comisiei de Cenzori. 

“Să fiu în fruntea uneia dintre cele mai dinamice comunități de business din România e nu doar o provocare, ci și un angajament pe care îl duc mai departe cu mult entuziasm. În cei 30 de ani de prezență franceză în România, s-a dezvoltat un ecosistem instituțional și de business puternic, foarte conectat și antreprenorial, în toată țara. Mă identific cultural și prin amprenta de business, datorită celor 25 de ani de când mă aflu în România, în care am cuprins multe escale la CCIFER, în calitate de membru.

Împreună cu membrii Consiliului, cu echipa permanentă, doresc să păstrăm rolul relevant pe care CCIFER îl are în dialogul public privat despre oportunitățile de investiții, înțelegerea noilor modele de business sau accesarea competențelor. Îmi doresc să lucrăm în continuare și să trasăm, împreună cu cei 570 de membri, traiectoria dinamismului nostru economic, ca factor de diferențiere socială și culturală în comunitățile noastre”, declară Nicolas Richard.

„Finalizez al treilea și ultimul mandat ca membru în Consiliul Director – nouă ani de construcție continuă alături de colegii din Consiliu și echipa permanentă, cu care am construit și am dezvoltat proiecte interesante și provocatoare  în educație, advocacy, și oportunități de business pentru membri. CCIFER rămâne o comunitate de suflet, în care sunt activă de peste 25 de ani, unde am bucuria să contribui la sprijinirea dezvoltării companiilor și a mediului de business”, arată Adela Jansen, Board sau Advisory Board member în mai multe companii și profesor universitar asociat.

Consiliul Director al CCIFER:

  • Cristina Bojica, avocat, Gruia Dufaut și Asociații
  • Costin Borc, Director Africa, Europa Centrală și de Est, Groupe SNEF
  • Fady Chreih, CEO Regina Maria
  • Georgeta Dendrino, Executive Coach Interact Business Communication
  • Adrian Drăgan, CEO România și Moldova Timac Agro
  • Serge Gonvers, Director general Econos
  • Adela Guédon, CFO Orange
  • David Jean, președinte și CEO Europa și Asia, Michelin
  • Paul-Henri Kohler, CEO Romcarton Ambro
  • Franck Neel, Membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie OMV Petrom
  • Elena Pap, CEO Up România
  • Flavia Popa, secretar general BRD Groupe Société Générale
  • Richard Perrin, Partner, Head of Advisory KPMG, trezorier CCIFER
  • Nicolas Richard, CEO Engie România, președinte CCIFER
  • Cecilia Tudor, Managing Director Renault South Eastern Europe  

Nicolas Richard și-a început cariera în Grupul ENGIE, în anul 2000, și a dobândit o experiență vastă în activitățile principale ale Grupului (Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei, Soluții Energetice), în special în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate.  În 2003, s-a alăturat Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE) și a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE România).

Și-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, precum Italia, Ungaria și Austria. Și-a completat experiența profesională ca responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din România. S-a întors în Franța ca să conducă o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. În 2016, a revenit în România și i-a fost încredințată activitatea de marketing și de vânzări. Din 2021, a devenit director general adjunct ENGIE Romania. Este absolvent al Facultății de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing şi Comunicare.

CCIFER sărbătorește 27 de ani de prezență și activitate în România, de reprezentare a comunității de afaceri franco-române, prin stimularea oportunităților de investiții și a dialogului cu autoritățile, pe teme de politici publice cu impact în economie. Reunește 570 de companii cu capital francez, internaționale și românești, ce activează în 16  sectoare. Cele mai importante sunt  agricultura, automobile și componente auto, aviație, servicii financiar-bancare, construcții navale, digital, energie, telecomunicații, tehnologia informației, materiale de construcții, sănătate.

Franța se află în top 3 investitori în România, cu investiții cumulate de 10,6 miliarde de euro, la sfârșitul lui 2022. Comunitatea globală de afaceri franco-română numără 4.200 de investitori, care generează 125.000 de locuri de muncă directe.

DESPRE CCIFER

Fondată în 1996, este una dintre cele mai reprezentative organizații de business din România, care înglobează o comunitate relevantă pentru dezvoltarea și competitivitatea țării. Cu apartenență internațională, într-o rețea formată din 118 de Camere în 93 de țări, acționează ca un partener pentru parcursul de transformare durabilă a comunităților, a companiilor și a țării. Dezvoltă servicii pentru 570 de membri, companii cu capital francez, internaționale și românești, ONG-uri și universități. Cele mai multe companii dețin poziții-cheie în diverse sectoare de activitate ale economiei naționale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share