Cegeka vrea să angajeze cel puțin 200 de oameni în România și 75 în Republica Moldova, în 2022

Foto: Cegeka România

Pentru grupul de IT Cegeka, 2021, care marchează 30 de ani de activitate, a fost un an de creștere continuă, inovație și investiții.

“Cegeka România a avut un alt an fantastic. Am obținut o creștere de 17,9 la sută față de 2020 și am demonstrat stabilitatea și adaptabilitatea noastră în fața turbulențelor economice și a crizelor continue din domeniul sănătății. Această creștere este atribuită în principal dedicării și muncii neîntrerupte a echipelor noastre și portofoliului nostru solid și diversificat de servicii, care s-a dovedit a fi extrem de valoros pentru clienții existenți și noi, cu ambiții in transformarea digitală”, declară Lucian Butnaru, Country Director, Cegeka România.

Și în 2021, compania s-a concentrat în principal pe sectorul bancar și asigurări, retail, logistică, telecom și imobiliare. Cegeka România oferă soluții IT complete end-to-end pentru acești clienți, în special, pentru dezvoltarea de aplicații și servicii profesionale. Anul trecut, a depășit și pragul de 700 de angajați și a fost recunoscută drept unul dintre cei mai buni angajatori din domeniul IT, din România.

Ca să-și extindă amprenta în regiune și ca să aibă acces la noi talente, Cegeka a decis să înființeze birouri-satelit în toată România și în Republica Moldova. “Obiectivele noastre pentru 2022 sunt ambițioase: ne așteptăm să creștem cu 28 la sută, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de cele mai bune talente disponibile. Plănuim să angajăm cel puțin 200 de persoane în România și 75 în Republica Moldova. Suntem încrezători că acest concept de birou satelit, combinat cu o mentalitate modernă de lucru hibrid, ne va ajuta să atingem acest obiectiv strategic de business”, arată Lucian Butnaru.

Anul trecut, Cegeka a lansat a doua ediție a Cegeka Academy, un program de recrutare a absolvenților STEM din toată țara. Programul este exclusiv online și pune în legătură studenții cu mentori Cegeka și profesioniști în resurse umane. Academia nu se concentrează doar pe tehnologii precum .NET și Java, ci oferă și sfaturi despre cum să-ți construiești o carieră în IT. Aproape jumătate dintre studenții care au finalizat programul au fost angajați, iar compania a lansat o nouă ediție și în acest an.

Foto: Cegeka România

Cu sediul în Hasselt, Belgia, grupul Cegeka își propune și să dea un exemplu pentru a convinge și mai multe femei să lucreze în IT. Dezideratul este ca, până în 2026, să se asigure că femeile reprezintă 30 la sută din echipa de management. În 2030, obiectivul la nivel de grup este ca cel puțin 30 la sută din întregul personal Cegeka să fie format din femei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share