Consumatorii se orientează către farmaciile situate în proximitate și sunt dispuși să parcurgă pe jos cel mult un kilometru, pentru a achiziționa medicamentele și suplimentele alimentare de care au nevoie, arată un studiu al Consiliului Concurenței.
Autoritatea de concurență consideră că trebuie actualizat modul de analiză a cazurilor de pe piața comercializării produselor farmaceutice și parafarmaceutice prin farmacii din perspectiva dimensiunii geografice, ca urmare a schimbărilor apărute în comportamentul consumatorilor și al companiilor.
În prezent, autoritatea definește piața geografică în cazul comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice ca o zonă delimitată de o rază de trei km în jurul farmaciei-țintă. În ultimii ani, însă, numărul de tranzacții pe această piață a înregistrat o majorare semnificativă și, în același timp, a crescut densitatea farmaciilor în aria de trei km. În analizele le va efectua, Consiliul Concurenței va lua în considerare toate farmaciile existente pe o rază de un kilometru în jurul farmaciei-țintă. În acest fel, va adapta modul de definire a pieței relevante geografice la noul context.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
Consiliul Concurenței invită părțile interesate să trimită observații și puncte de vedere despre noua modalitate de definire a pieței relevante geografice la adresa de e-mail bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro, până în 15 ianuarie 2021.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele