Ministerul Finanţelor Publice, prin Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare, şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, au dezvoltat şi implementat un nou serviciu electronic, Programarea online, prin care contribuabilii se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal.
Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziţia 5, unde contribuabilii se pot programa pentru întâlnirea cu un inspector ANAF şi pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spaţiul Privat Virtual. Serviciul este disponibil şi în Spaţiul Privat Virtual.
Contribuabilii vor fi primiţi de funcţionari fiscali în funcţie de domeniul selectat și problematica fiscală, în următoarele structuri din unităţile fiscale: declaraţii fiscale persoane fizice; declaraţii fiscale persoane juridice; evidenţă pe plătitor persoane fizice; evidenţă pe plătitor persoane juridice; avize şi autorizaţii (case de marcat); executare silită persoane fizice; executare silită persoane juridice; cazier fiscal; asistenţă contribuabili; evitarea dublei impuneri.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare. Timpul alocat fiecărei programări va fi de maximum 30 de minute, precizează reprezentanţii ANAF. În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, vor fi preluaţi în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute).
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Accesul contribuabililor va fi permis numai după ce li se măsoară temperatura şi doar dacă poartă mască de protecţie. Pentru primirea lor pe bază de programare, în unităţile fiscale sunt amenajate încăperi dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces, așa încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori si personalul ANAF. În fiecare sediu au fost organizate sensuri de intrare/ ieşire dedicate acestor spaţii şi au fost montate indicatoare pentru păstrarea distanţei de doi metri.