Banner

Cum arată prima fabrică din România, certificată de Consiliul German pentru Construcții Sustenabile, inaugurată de ifm la Sibiu

Holcim și CON-A, au contribuit la construcția noii unități de producție a grupului ifm de la Sibiu, prima unitate de producție sustenabilă certificată de Consiliul German pentru Construcții Sustenabile (DGNB) din România și prima construcție industrială din Sibiu care respectă standardele clădirilor verzi.

Cu o investiție de 43 milioane de euro, la noua fabrică ifm de la Sibiu vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă, în primă fază, iar în anii următori se vor dezvolta alte trei module de producție.

“Încă din 1990, ifm s-a exprimat pe tema mediului înconjurător în filozofia companiei, scrisă la acea vreme: <ifm cere și promovează decizii și comportamente care respectă mediul înconjurător>. De-a lungul anilor, impactul asupra mediului per produs vândut a fost redus constant.

În contextul accelerării schimbărilor climatice, ne-am stabilit obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2030. Nu numai că am decis să echipăm toate clădirile noastre noi de producție din toată lumea cu panouri fotovoltaice, ci și să aliniem la acest obiectiv întregul concept energetic împreună cu impactul CO2 încă din faza de construcție. Standardul DGNB ne oferă un cadru de bază foarte bun pentru a ne orienta. Aceasta este prima fabrică din Europa, care obține categoria Gold conform standardului internațional DGNB”, declară Martin Buck, președintele consiliului de administrație ifm.

Certificarea DGNB a clădirii a impus limite maxime de CO2 per mc de beton. Pentru proiectul ifm, Holcim a răspuns acestei cerințe furnizând Declarații de Mediu EPD de tip II pentru toate betoanele livrate în proiect, peste 4.000 mc de beton ECOPact, direct din stația de betoane Holcim din Sibiu. Clădirea are o suprafață construită desfășurată de 12.500 mp pentru dezvoltarea și producția de senzori, controlere și sisteme pentru automatizări industriale și digitalizarea proceselor de producție.

“Ne-am dorit o unitate de producție verde, certificată de DGNB, astfel că, alături de soluțiile tehnice ingenioase privind eficiența energetică și protecția mediului, proiectul a impus și utilizarea de materiale de construcții cu amprentă scăzută de carbon pentru minimizarea carbonului încorporat în construcție. Soluția propusă de Holcim prin ECOPact și execuția realizată de CON-A au răspuns exigențelor de reducere a carbonului încorporat și, implicit, a amprentei de carbon per ansamblu (pe durata de viață a clădirii)”, spune Alex Măgdoiu, Managing Director ifm prover Sibiu.

Grupul ifm, care deține 1.170 de patente dezvoltate pentru automatizări tehnologice, are peste 155.000 de clienți la nivel global și peste 8.750 de angajați în 180 de țări. 

DESPRE IFM

Fabrica deschisă la Sibiu este o investiție importantă a grupului ifm, centrată pe producția de senzori, componente vândute la nivel mondial. Piatra de temelie a fost așezată pe 22 iunie 2015, prin divizia ifm efector (producție senzori de poziție, inductivi). Primul senzor a fost produs la Sibiu în 23 noiembrie 2015. La un an de la începerea activității, a fost produs senzorul cu numărul un milion. În toamna lui 2017, divizia ifm prover s-a alăturat în Sibiu, în aceași locație, și s-a centrat pe producția de senzori de proces (presiune, temperatură, etc).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share