Microsoft Accelerator, cu sediul în Berlin, va începe în septembrie, sub îndrumarea unei echipe formate din mentori, un nou program de accelerare, pentru o serie nouă de startup-uri.
Pe lângă susținerea unor mentori profesioniști, programul facilitează și accesul la rețeaua internațională de clienți și parteneri Microsoft, la soluții de productivitate și tehnologii de viitor, precum Microsoft HoloLens, Surface Studio și inteligența artificială. Mai multe informații sunt disponibile aici.
Din 4 septembrie, timp de patru luni, între opt și 12 startup-uri B2B din domeniul tehnologiei, din Europa continentală, vor începe scalarea business-ului lor în unul dintre cele mai de succes hub-uri din Europa, din sediul Microsoft Berlin. O echipă alcătuită din experți de vârf în afaceri și tehnologie va ajuta participanții – fără a deveni acționari – să-și extindă și scaleze afacerea. Accentul va fi pus pe startup-uri aflate în faza de expansiune, care au încheiat faza de finanțare și a căror activitate se desfășoară în industrii de viitor, precum inteligența artificială, Machine Learning, realitate mixtă, analiza volumelor mari de date (Big Data), Blockchain, servicii de Cloud, Internet-of-Things și Software-as-a-Service. Aspectele vitale necesare în pasul următor de dezvoltare vor fi prioritatea principală a programului.
Startup-urile care sunt pregătite să facă pasul următor, au o echipă remarcabilă, un produs viabil și venituri consistente, sunt invitate să se înscrie aici, în programul de 16 săptămâni. În 4 septembrie, un juriu va anunța companiile care se vor alătura programului Microsoft Accelerator.
Iskender Dirik a fost numit în funcția de Managing Director/CEO-In-Residence al Microsoft Startup Growth Partners și a Microsoft Accelerator, Berlin. Până de curând, a fost Managing Director la Bauer Venture Partners, fondul de investiții startup de 100 de milioane de euro, ce aparține Bauer Media Group. Anterior, el a fondat câteva startup-uri și a deținut funcția de Managing Director la COPE, o companie de tip boutique, din domeniul tehnologiei, consultanței de strategie digitală și dezvoltării de software.
Clienții săi includ companii din industrii diverse, precum Axel Springer, Deutsche Telekom, Porsche, Volkswagen și Liga germană de fotbal (DFL). „Un beneficiu important al programului de accelerare este rețeaua extraordinară la care un startup poate avea acces prin programul nostru – clienții și partenerii Microsoft pot deveni clienții și partenerii acestor startup-uri. Îmbinând accesul la aceasta rețea cu suport tehnologic, precum și mentoratul și programul de training, ajutăm startup-urile să aibă o creștere accelerată și pe inițiatorii lor să facă pasul de la fondatori la antreprenori”, explică Iskender Dirik.
Contacte solide pe piețe și în industrii internaționale
Microsoft are rolul unui multiplicator de valoare: rețeaua sa globală de clienți și parteneri oferă oportunități de conectare în toate industriile și companiile, independent de dimensiune. Soluțiile de productivitate precum Office 365 și platforma de cloud Microsoft Azure oferă aplicații care scalează oricât este nevoie, rapid, și pot fi adaptate la nevoile specifice ale unei game vaste de industrii și companii de diferite dimensiuni, fără a fi necesare investiții în infrastructuură. În plus, startup-urile participante primesc un credit de 500.000 de dolari pentru a fi utilizat în platforma de cloud Microsoft Azure.
DESPRE MICROSOFT ACCELERATOR
Este o inițiativă internațională de susținere a inovației și a antreprenoriatului. Programul de patru până la șase săptămâni are loc în șapte locații: Bangalore, Beijing, London, Seattle, Shanghai, Tel Aviv și Berlin. Printre absolvenți se numără peste 500 de startup-uri, precum aplicația de plată Cringle, platforma de data science Affinio și platforma chineză de e-learning Tizi. Microsoft Accelerator este unul dintre cele mai importante programe corporate dedicate startup-urilor de tehnologie, aflate în faza de expansiune, din Europa. Pe lângă programul de accelerare adresat startup-urilor mature, Microsoft le susține și pe cele aflate în faze incipiente, prin Microsoft BizSpark. Programul îndrumă startup-urile către succes, prin acces gratuit la serviciile de cloud ale platformei Microsoft Azure, dar și la software și asistență.