Educația, așa cum o știm, a dispărut în ultimul an. Ce șanse sunt să revenim la „normalitate”

Foto: Thomas Park

Pandemia a avut un impact uriaș în educație. Cel mai bun mod de a proteja elevii de răspândirea virusului a fost mutarea cursurilor online. În cazul învățământului la distanță, elevii își văd profesorii sau meditatorii prin apeluri video și folosesc resurse digitale pentru a-și completa educația.

Artur Meyster

Co-fondator & CTO @ Career Karma

Desigur, învățământul la distanță are o parte goală. Elevii și profesorii, deopotrivă, au întâmpinat dificultăți, fiindcă nu toată lumea are aceleași “talent” de a adopta noile tehnologii. Nu putem prezice cum va evolua pandemia, însă ce știm sigur este că ea a transformat cu adevărat modul în care învățăm.

Școala la distanță

Școlile au fost nevoite să-și închidă porțile pentru a-și proteja angajații și elevii de contractarea coronavirusului. A devenit imperativ pentru ele să se adapteze la sistemul de învățare la distanță, pentru a depăși situația. În primul rând, pentru că elevii ar fi pierdut un an întreg dacă întrerupeau de tot cursurile, dar și pentru că școlile s-au văzut nevoite să găsească soluții pentru a-și putea continua activitatea.

Un raport recent al EdWeek Market Brief dezvăluie că 40 la sută dintre furnizorii de educație au înregistrat o scădere a veniturilor din cauza pandemiei. Prin urmare, educația online a fost singura ieșire din această situație.

Dificultăți de învățare pentru elevi

Dacă școala la distanță a fost o alternativă excelentă pentru unii, alții nu au avut același noroc sau privilegii. Elevii ale căror familii au venituri scăzute nu și-au putut permite să plătească pentru educația online. Școlile nu le-au perceput vreo taxă, dar ei nu au avut acces la internet sau la un computer, așa că a fost dificil să țină pasul cu învățământul la distanță.

Pe de altă parte, nu toate persoanele au aceleași abilități de învățare. În învățământul tradițional, profesorii puteau oferi un tratament personalizat pentru fiecare copil în parte, dar nu mai este cazul acum. Unii elevi nu se simt implicați în educația online așa cum s-ar simți în cazul formării tradiționale.

Noile abilități devin mai relevante

Pandemia a provocat daune directe în domeniul muncii și în economie. Multe companii nu au fost capabile să-și mențină afacerile pe linia de plutire, așa că au decis să concedieze o parte dintre angajați. În cele din urmă, am început să vedem că unele profesii sunt mai relevante decât altele. Pe lângă profesioniștii din domeniul sănătății, și cei din industria tech au reușit să se mențină la “suprafață”.

În viitor, asta va duce la o cerere mai mare de talente în domeniul tehnologiei. Prin urmare, vor fi multe persoane care vor dori să își schimbe cariera sau să înceapă una de la zero, în IT. Unele dintre cele mai solicitate competențe au fost dezvoltarea de software, marketingul digital și știința datelor.

Școlile și-au accelerat digitalizarea

Începutul pandemiei a venit ca un șoc pentru toată lumea, iar școlile nu au făcut excepție. Furnizorii de educație au fost nevoiți să-și accelereze procesul de digitalizare, pentru a putea oferi cursuri online.

Cele mai multe școli nu erau pregătite pentru această tranziție, așa că au fost nevoite să angajeze masiv dezvoltatori de software, dezvoltatori web, specialiști în marketing digital și chiar o echipă de design. Învățământul la distanță a reprezentat o provocare uriașă, deoarece a presupus crearea de conținut digital de la zero, cum ar fi videoclipuri, imagini sau alte materiale de instruire.

Beneficiile redeschiderii școlilor

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, închiderea școlilor a avut un impact negativ asupra vieții copiilor. Dezvoltarea educațională și sănătatea elevilor au fost influențate de carantină. Redeschiderea școlilor le-ar oferi mai multe beneficii:

  • le permite să treacă la nivelul următor de educație.
  • protejează copiii de violența domestică.
  • reduce riscul ca elevii să nu se întoarcă la școală.
  • părinții vor putea să lucreze și să-și întrețină familiile.

Deși unele școli au revenit deja la activitățile obișnuite, majoritatea instituțiilor își mențin dreptul de a rămâne închise până când vaccinul nu va fi disponibil pentru toată lumea. A existat o dezbatere uriașă în legătură cu redeschiderea școlilor. Cu toate acestea, este un fapt că acestea vor fi obligate să aibă un protocol de standarde sanitare și restricții după ce se redeschid.

Concluzie

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat din toată această situație este că trebuie să fim flexibili și să găsim soluții inovatoare. Industria educației a venit cu o alternativă la educația tradițională: învățământul la distanță.

Totuși, mulți consideră că aceasta ar trebui să fie o soluție temporară, deoarece elevii ar beneficia mai mult de pe urma educației tradiționale. Nivelul lor intelectual va scădea, în cele din urmă, dacă nu primesc o educație adecvată. Alții cred că educația la distanță va fi prezentă în viețile noastre chiar și după ce vom reveni la normalitate.

DESPRE ARTUR MEYSTER

Este co-fondator și CTO al platformei Career Karma, un marketplace online, ce conectează oamenii care caută o schimbare de carieră cu bootcamp-urile de coding, și al platformei Bootcamp Rankings. Este și gazda podcast-ului Breaking Into Startups, în care apar persoane care au făcut trecerea dinspre diverse domenii de activitate către o carieră de succes în IT. Anul trecut, Career Karma a obținut o finanțare de zece milioane de dolari, condusă de Initialized Capital, pentru a angaja o echipă de talie mondială, care să creeze cel mai bun software din toate timpurile, pentru un site de carieră. În ultimul an, platforma a crescut constant, iar acum atrage mai mult de un milion de solicitanți de locuri de muncă, în fiecare lună.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share