Banner

Euroins lansează o poliţă de asigurări pentru judecători şi procurori

De astăzi, judecătorii şi procurorii în funcţie pot încheia la Euroins România asigurarea de răspundere civilă profesională obligatorie, ce acoperă riscurile rezultate ca urmare a erorilor judiciare cauzate de exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, respectiv cheltuielile de judecată suportate de asigurat în procesul civil.

“Grava neglijenţă” reprezintă, conform legii, “nesocotirea din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, a normelor de drept material ori procesual, de către judecător sau procuror”. Beneficiarul despăgubirii este statul român, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Asigurarea de răspundere civilă profesională se încheie pe o perioadă de 12 luni, cu sau fără franşiză, iar limita de despăgubire este de 100.000 de euro, echivalent în lei. Franşizele sunt cuprinse între trei şi 15 la sută din valoarea daunei şi generează reduceri ale valorii primei de asigurare cuprinse între cinci şi 20 la sută. Contractul de asigurare se poate încheia fie individual (de judecător sau procuror), fie colectiv (de instanţă sau parchet, în calitate de angajator/ contractant, cu o listă nominală cu asiguraţii). 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Asiguratorul va suporta prejudiciul cauzat de asigurat prin erorile judiciare săvârşite în perioada de valabilitate a poliţei de asigurare, inclusiv consecinţele directe ale acestora, produse ulterior expirării poliţei, precum şi pretenţiile de despăgubire formulate împotriva asiguratului de statul român, prin MFP, în perioada de valabilitate a poliţei, determinate de erori judiciare săvârşite de asigurat într-o perioadă retroactivă, de maximum trei luni.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări care operează în regiune. Compania oferă produse de asigurări generale, de sănătate şi de viaţă. Grupul cu sediul central în Bulgaria operează în nouă ţări europene şi deține subsidiare de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează și în Grecia şi Rusia, şi deţine o companie de asigurări de nişă în Spania şi Italia. Grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share