EXEC-EDU: Companiile investesc cu până la 60 la sută mai mult în departamentele de HR, pe fondul lipsei forței de muncă

Foto: Tim Gouw

Lipsa forței de muncă de pe piața locală determină companiile să-și întărească departamentele de HR, pentru care alocă acum mai multe resurse.

Potrivit datelor EXEC-EDU, liderul pieței de executive education, în 2022, companiile și-au majorat numărul de angajați din departamentele de HR cu 60 la sută, post-pandemie.

“Multe dintre provocările companiilor în perioada post-Covid au legătură cu resursele umane. Vorbesc zilnic cu profesioniștii din departamentele de HR, care traversează probabil, una dintre cele mai provocatoare perioade din carierele lor, plină de presiuni, dar și de oportunități. Acum este momentul să ia frâiele, să devină buni strategi, după ce, în ultimii 20 de ani, s-au zbătut să depășească rolul de departament suport. Piața muncii este una dificilă, fluctuația este mare, concurența pentru talente acerbă. De aceea, e nevoie de o creștere cantitativă, dar și calitativă a capabilităților de HR”, declară Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Cele mai recente studii arată că HR-ul a urcat pe locul 2 în topul domeniilor cu cele mai multe joburi disponibile, de pe locul 6, imediat după industria de IT, potrivit raportului Hipo.ro. În plus, joburile din resurse umane se află în topul celor mai bune joburi la nivel global și în România.

În același timp, provocările aduse de contextul post-pandemic au dus la necesitatea formării altor tipuri de competențe de HR. Noile roluri de resurse umane presupun formarea mentalității de business partner, în care competențele de business sunt esențiale, la fel și cele de management de proiect, analiză de date și abilități digitale.

Aceste realități se regăsesc și pe agendele altor departamente, unde competențele și rolurile s-au schimbat, astfel că angajatorii prioritizează activitățile de training pentru a crește productivitatea. Conform cercetărilor LinkedIn Learning, 94 la sută dintre angajați ar alege să rămână într-o companie o perioadă mai lungă dacă aceasta l-ar sprijini activ în cariera sa și ar contribui la formarea sa.

Ca răspuns la cererea de pe piață, EXEC-EDU le propune profesioniștilor de resurse umane programul Managementul resurselor umane, care are o tradiție de 20 de ani, dar a fost aliniat 100 la sută noilor tendințe de pe piața muncii. Este singurul program complex de resurse umane susținut de practicieni, care abordează atât componenta strategică a resurselor umane, cât și activitățile de HR și noțiunile legate de legislația muncii.

“Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă companiile astăzi este identificarea și recrutarea de angajați valoroși și menținerea lor. Multe organizații resimt acut această criză a pieței muncii și își pierd oamenii performanți, care acceptă oferte mai tentante sau, mai rău, devin demotivați, pe fondul mediatizat al fenomenului de quiet quitting. Pentru a avea o strategie eficientă de recrutare și retenție, este nevoie de un departament de HR robust și bine echipat. Pe măsură ce piața muncii se schimbă, este nevoie ca și profesioniștii de HR să crească. Programul EXEC-EDU îi ajută să-și dezvolte noile abilități, le oferă o privire de ansamblu asupra domeniului și soluții practice cu care pot face față noilor provocări, extrase din experiența experților noștri”, spune Oana Scarlat.

Programul EXEC-EDU se adresează managerilor de resurse umane, care au nevoie de o abordare strategică a tuturor proceselor, persoanelor care lucrează în HR și își doresc să înțeleagă toate activitățile unui departament HR, managerilor sau antreprenorilor care își doresc să aplice cele mai actuale tehnici de HR în companie.

DESPRE EXEC-EDU

Cu o prezență de peste 16 ani, este liderul pieței de executive education, segmentul de top al pieței de training, cu o echipă de peste 40 de traineri și experți și aproape 20.000 de cursanți. Portofoliul său cuprinde circa 70 de programe, iar oferta este structurată pe patru linii principale de activitate: programe de dezvoltare pentru C-level, programe de management, cursuri de specializare în domenii profesionale extrem de actuale, de nișă și workshop-uri de well-being. Cele patru direcții includ nu numai programe de training, ci și coaching, mentoring, consultanță. În 2019, a obținut premiul Gold Award în topul celor mai bune companii de training din România, în urma unei cercetări derulate de Learning Network, la care au participat peste 500 de manageri și specialiști de resurse umane.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share