Groupe Renault România și-a inaugurat noul sediu, în care vor munci toți cei 3.200 de angajați din București

Inaugurat vineri, Renault Bucharest Connected (RBC) găzduiește 3.200 de salariați ai grupului de la București, într-o clădire ce integrează ingineria, activitățile terțiare și noul centru de design.  

În cei 20 de ani de la preluarea Dacia de către Renault (1999), Groupe Renault România a continuat investițiile, astfel că acum are toate activitățile specifice unui constructor auto. O parte a acestora, printre care design-ul, ingineria, divizia comercială, serviciile de business și funcțiile suport, funcționau separat, în cinci sedii diferite din București.

Renault Bucharest Connected le oferă angajaților un mediu de lucru agreabil, dar și posibilitatea de a interacționa unii cu alții, în proximitate, alături de instrumente și tehnologie digitală modernă. Designul are linii minimaliste și o cromatică care integrează culorile mărcilor grupului (albastru, galben, roșu), materialele sunt ecologice și piesele de mobilier, ergonomice.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Angajații Groupe Renault sunt expuși unei experiențe multiculturale și au oportunități diverse de dezvoltare. Din 2000 până acum, 8,9 milioane de ore de formare au fost dedicate angajaților. Compania dezvoltă relații cu 15 universități din România.

“România este o sursă de competențe și talente. Cei 18.800 de angajați ai Groupe Renault România contribuie la nivel mondial cu pasiune la povestea de succes pe care o semnează. Gama Global Access, din care face parte și Dacia, este fabricată în 11 uzine la nivel internațional, pe patru continente. Este o provocare permanentă pentru fiecare dintre noi. Din 1999, am investit trei miliarde de euro”, declară Christophe Dridi, președinte-director general Dacia și Director General Groupe Renault România.

Finalizat la doi ani după ce s-a pus prima piatră a fundației (2017), RBC are două clădiri – una găzduiește echipele Renault Design Central Europe, iar cealaltă atelierele de inginerie.

Centru de Design cu echipamente noi

Noul centru de Design dispune de o suprafață mult mai mare și echipamente noi (ex. aparat de frezat, cabină de vopsitorie). Va continua să realizeze design-ul pentru vehicule cu vocație mondială, cu ajutorul celor 40 de angajați ai săi, care se ocupă de design, de modelare fizică și digitală.

Cu ocazia inaugurării noului centru, angajații au pregătit un model Duster – un exercițiu de stil, un vehicul cu un look gata de aventură. Duster este modelul iconic al mărcii Dacia, care se bucură de succes mondial, încă de când a fost lansat, în 2010. Regruparea într-un sediu unic a echipelor centrului de design și inginerie ușurează fluidizarea și eficiența comunicării în cadrul proiectelor.

Prima clădire din România, care primește certificare verde

Clădirea RBC este încadrată în clasa A. În plus, este prima clădire din România care a obținut certificările “verzi” BREEAM la nivel Excellent și EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies). Clădirile care primesc această certificare au un consum de energie redus cu aproape o treime și o economie de apă de circa 50 la sută față de o clădire obișnuită, cu un impact pozitiv asupra mediului.

Cele două atriumuri generoase oferă un plus de lumină naturală în spațiile de birouri, ceea ce reprezintă un beneficiu atât pentru starea de bine a angajaților, cât și pentru reducerea costurilor de întreținere. Acest lucru este amplificat și de fațada de sticlă a clădirii, proiectată ca să minimizeze pierderea de căldură pe timpul iernii.

Beneficii în RBC

  • Restaurant cu terasă – capacitate 800 de locuri
  • Cafenea
  • Sală de gimnastică, dotată cu vestiare și cabine de duș
  • Două cabinete medicale
  • Learning Hub – centru de dezvoltare și formare
  • Amfiteatru, spațiu de conferințe și evenimente – capacitate 350 de locuri
  • Creative Lab – hub de inovație
  • Imaginarium – spațiu destinat workshop-urilor și expozițiilor, dotat cu blibliotecă
  • Showroom Dacia Renault, pentru achiziția de vehicule, destinat exclusiv angajaților
  • 1.000 de locuri de parcare, în interior și exterior
  • Zone de parcare pentru biciclete si motociclete
  • Spații verzi în exterior – aproximativ 1.000 de copaci au fost plantați prin acțiuni de voluntariat ale angajaților
  • Stații de încărcare pentru VE

Renault Bucharest Connected a fost dezvoltat de Elgan Offices, o companie deţinută în mod egal de Globalworth şi Elgan Group. Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piața imobiliară. Gestionat de aproape 200 de profesioniști, portofoliul companiei valora 2,5 miliarde de euro, la 31 decembrie 2018.

Articole din aceeași categorie
Total
20
Share