Grupul de restaurante City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători autohtoni din industria HoReCa, a finalizat o investiție de aproape 2,5 milioane de euro în modernizarea restaurantelor din rețeaua Buongiorno Italian.
Proiectul de reamenajare și modernizare a fost demarat în 2019, cu scopul de a îmbunătăți experiența clienților și de a consolida poziția Buongiorno ca destinație preferată pentru preparate cu specific italian.
Cele trei restaurante incluse în proiectul de modernizare sunt Buongiorno Italian Primăverii, reamenajat în 2019, cu o investiție de 600.000 de euro, Buongiorno Italian Victoriei, în 2021, unde investiția s-a ridicat la peste 1,4 milioane, și Buongiorno Italian Băneasa, care va fi redeschis luna viitoare, după o investiție de 400.000 de euro.
- Influencerii JYSK: Marius, Alexandra și Tomas, „vocile” colegilor care dau viață poveștii JYSK
- Bosch a investit 50 de milioane de euro în activitățile din România, în 2024. Compania a încheiat anul trecut cu 10.320 de angajați
- Concediul de maternitate: „vacanța” all inclusive, dar fără somn și room service
Investiția în modernizarea brandului a presupus, pe lângă reamenajarea restaurantelor, și un rebranding, o schimbare de direcție în comunicare și un refresh al meniului, alături de Chef Alex Ilinca, chef cu experiență în restaurante cu trei stele Michelin.
“Imediat ce am redeschis Buongiorno Primăverii, în 2019, efectul pozitiv s-a simțit în cifra de afaceri, mai ales datorită creșterii gradului de ocupare de seară, care s-a apropiat de 100 la sută. Planul era ca în cel mult un an să le aliniem și pe celelalte, dar pandemia ne-a forțat să amânăm această investiție. În 2021, am reluat lucrările la Buongiorno Victoriei, iar restaurantul din Băneasa Shopping City va fi gata până la finalul verii”, precizează Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Confort, design modern și experiență culinară de excepție
Investiția de peste 2,5 milioane de euro a fost redirecționată către actualizarea și modernizarea designului interior, confort, rebranding, dar și extinderea meniului, prin aducerea în echipă a unui Chef de elită, cu experiență internațională în bucătăria italiană.
Odată cu finalizarea proiectului de investiție, Buongiorno își propune să creeze o atmosferă autentică, punând accent pe confortul și experiența culinară a clienților. De la preparate vedetă și signature, până la reinterpretări inspirate din bucătăria internațională, bucătăria Buongiorno pune accent pe calitatea și prospețimea ingredientelor și autenticitatea rețetelor.
“Am început colaborarea cu Alex Ilinca. Experiența lui de 12 ani din Italia a fost un atu. El a adus un suflu nou meniului și proceselor. Iar astăzi, Buongiorno Italian este un brand fresh, actual, versatil, un loc în care să te simți bine în orice formulă – pentru o întâlnire de business, cu prietenii sau familia, la mic dejun, prânz sau cină”, spune Daniel Mischie.
Restaurantele Buongiorno Italian se adresează unui public pentru care proveniența și prospețimea ingredientelor contează aproape în aceeași măsură precum gustul și autenticitatea rețetelor. E un public pretențios și atent la detalii, care iubește bucătăria italiană veritabilă. De aceea, fiecare preparat din meniu a fost testat și analizat în mod repetat înainte de a fi propus clienților.
“De exemplu, pentru pizza, se folosește blat napoletan, pentru care chef Alex Ilinca a colaborat cu un cunoscut si regretat chef italian, Davide Palladinelli. Astfel am ajuns la formula perfectă de blat. Categoriile vedetă sunt pizza și paste, firesc pentru un restaurant cu specific italian. Dacă intrăm în amănunt, găsim și alte preparate-vedetă, cum sunt cozzele, vara, fructele de mare sau deserturile signature”, completează Daniel Mischie.
Meniul Buongiorno Italian propune o gamă bogată de preparate, de la antipasti și paste, la pizza și preparate din fructe de mare, cum ar fi paste cu fructe de mare, midii in diferite sosuri, fructe de mare la grătar și diverse produse din carne de foarte bună calitate. Bonul mediu în restaurantele Buongiorno se situează la 160 de lei, respectiv 66 de lei/ client.


Cine este Chef Alex Ilinca
Are 36 ani și este din Brașov. A intrat în bucătărie, prima oară, la 15 ani. A lucrat cinci ani în Brașov. A început ca ajutor de bucătar, apoi bucătar, iar în 2007 a plecat în Italia, unde a descoperit bucătăria mediteraneană, care l-a cucerit și l-a fascinat. În cei 12 ani petrecuți în Italia, a lucrat ca bucătar, bucătar șef și executive chef, și coordona trei restaurante.
În 2017, s-a înscris la un Master în înaltă gastonomie cu Chef Heinz Beck ***Michelin. Masterul a durat un an și s-a desfășurat exclusiv în restaurantul La Pergola, cu trei stele Michelin. După Master, Alex Ilinca s-a întors în România, iar de circa doi ani face parte din echipa City Grill. De curând, împreună cu colegii săi Brand chefi ai grupului, a absolvit cursurile institutului culinar Auguste Escoffier, unde a obținut Grand diploma. Coordonează restaurantele Buongiorno Italian din București, iar preparatele sale sunt consumate zilnic de peste 2.000 clienți.
DESPRE CITY GRILL
Este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, grupul operează restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Buongiorno Italian, City Grill și La Boheme, primul hotel din portofoliu.
Încă de la primul restaurant, a avut la bază ideea de a oferi clienților un loc potrivit pentru a invita un partener de afaceri la masă, de a crea un loc de relaxare necesar în pauza de masă, cu familia sau cu prietenii. Prin restaurantele operate, se adresează clientului urban care își petrece timpul liber în oraș și își stabilește întâlnirile de business sau personale la o cafea. Meniurile sunt accesibile și variate, cu specific românesc și internațional.
Fie că vorbim despre rețetele emblematice sau orice alt preparat din meniurile restaurantelor Grupului City Grill, ingredientele folosite sunt cele mai bune pentru clienți. “Secretul” mâncărurilor sunt ingredientele proaspete, cu proveniență atent controlată și testată, fără adaosuri alimentare. De la cartofii prăjiți proaspeți, curățați și tăiați manual, la ouă din surse cage free și până la legume crescute în solarul propriu de lângă Târgoviște, filozofia pe care se bazează bucătarii Grupului este aceea de a extrage gustul natural al ingredientelor, pus în valoare prin asociere și condimente precum sare și piper.
În toate restaurantele din Grupul City Grill, în care se gătește zilnic pentru aproape 15.000 clienți, se reciclează uleiul, sticla, cartonul și plasticul și se reduce risipa alimentară prin campanii active.