24 de firme sibiene cu capital românesc sau multinațional au răspuns invitației de a face parte din Asociația Sibiu IT, lansată la finalul săptămânii trecute.
Pornită la inițiativa câtorva antreprenori sibieni, care își doreau să se implice în proiectele comunității locale, asociația este gândită ca un ecosistem care să promoveze și să susțină dezvoltarea companiilor din industria IT, să organizeze evenimente educative și competiții de profil, să se implice în procesul educațional, al cercetării științifice și al proiectelor ce pot aduce plus-valoare comunității de IT locale.
Evenimentul de lansare a reunit personalități ale mediului de afaceri și academic din domeniul IT, dar și autorități locale. Au fost prezenți peste 80 de manageri ai firmelor de profil din Sibiu, membri ai altor asociații și ONG-uri din țară, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, prof. univ. dr. Sorin Radu, și prof. Emilian Novac, care a reprezentat Inspectoratul Școlar Județean.
- Poșta Română lansează o platformă de recrutare „revoluționară”: peste 500 de candidați înscriși în prima lună
- Chinezii de la Haier închid fabrica de frigidere din România. Sute de angajaţi vor fi concediaţi colectiv
- Doar 8% dintre angajații care câștigă cel puțin 10.000 de lei/ lună consideră economisirea o prioritate
„Asociația Sibiu IT este un ecosistem colaborativ, în care consolidăm comunitatea locală, regională și națională pe baza valorilor și obiectivelor comune. Este un ecosistem ce creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării companiilor din industria IT. Ce ne dorim să facem? Împreună, ne dorim să promovăm regiunea Centru prin organizarea de evenimente locale, din perspectivă de business, dar și din perspective tehnice, cu scopul de a dezvolta comunitatea. Ne dorim să avem programe de creștere și atragere de forțe, în special atragere de talente, unde vedem că este destul de greu, cel puțin în zona de business. Ne dorim să dezvoltăm parteneriate între mediul public și privat, cu scopul de a crește digitalizarea regională”, declară Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT.
Evenimentul a fost organizat și pentru a facilita colaborarea dintre cei mai importanți actori din industria de IT județeană și regională, pentru a evidenția potențialului economic al acesteia și pentru a-i aduce mai aproape de mediul universitar, societatea civilă și administrațiile locale.
Informații despre Sibiu IT pot fi găsite pe site-ul său web și pe canalele de Twitter, LinkedIn, Facebook și Instagram. Evenimentul a fost transmis live și poate fi urmărit aici.