Lista Medicamentelor: prima aplicație-registru de medicamente din România, pentru medici și farmaciști

Mediately, lider regional în furnizarea de soluții e-health, a lansat o aplicație care oferă acces rapid la cele mai cuprinzătoare informații despre peste 7.700 de medicamente disponibile în România, precum și instrumente de diagnosticare și calculatoare de dozare.

Lista Medicamentelor poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și Apple AppStore. Pentru a avea acces la toate funcționalitățile aplicației, utilizatorii trebuie să se înregistreze. Baza de date poate fi accesată atât online, cât și offline, și permite utilizatorilor să caute medicamentele după nume sau substanța activă. Informațiile pentru fiecare medicament din baza de date includ detalii precum substanța activă, compoziția, forma farmaceutică, clasa, nivelul de rambursare, modul de ambalare și prețul, clasificarea ATC (clasificarea anatomică, terapeutică și chimică a medicamentelor) și variante corespondente. Sunt disponibile și informații importante din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP), precum indicații, contraindicații, interacțiuni, efecte secundare, supradozaj.

“Este dificil să ții pasul cu cantitatea mare de informații din ziua de azi, mai ales când vine vorba de noutăți medicale și farmaceutice. Acum, mai mult decât oricând, valoarea informației rezidă nu numai în conținutul ei, ci și în viteza cu care ajunge la noi. Prin urmare, am dezvoltat aplicația Lista Medicamentelor, o aplicație extrem de intuitivă și ușor de utilizat, care pune la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății instrumente valoroase pentru facilitarea deciziilor clinice și oferă acuratețe și eficiență sporite în activitatea zilnică”, spune Blaž Triglav, CEO Mediately.

Utilizatorii înregistrați primesc acces și la ICD-10, Clasificarea internațională a bolilor și problemelor de sănătate conexe, clasificare realizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aplicația oferă acces și la instrumente dedicate și calculatoare de dozare, precum Indexul Masei Corporale (BMI), Scorul Child-Pugh (utilizat pentru estimarea prognosticului unei boli hepatice cronice care asociază insuficiență hepatică), Scorul Glasgow (utilizat în evaluarea afectării neurologice la pacientul comatos și la pacientul cu politraumatisme), cu peste 15 instrumente deja disponibile și altele noi adăugate în mod regulat.

Toate informațiile referitoare la medicamente sunt colectate și compilate din surse naționale și europene de încredere, ca Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale sau Agenția Europeană pentru Medicamente. Lista Medicamentelor este actualizată în mod regulat cu cele mai recente informații. Aplicația este coordonată de o echipă de dezvoltatori experimentați și de profesioniști din domeniul sănătății, și este deja disponibilă în Slovenia, Croația, Serbia, Slovacia și Cehia. Cu peste 120.000 de descărcări, Lista Medicamentelor are peste 50.000 de utilizatori înregistrați în cele cinci țări, dintre care 22.000 de medici cu specializări diverse. Pe lângă România, compania intenționează să introducă versiuni ale aplicației și pentru piața bulgară și italiană.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share