msg systems: Școala de SAP

Compania msg systems România a dezvoltat la Cluj-Napoca un centru de competenţe SAP. Cei 80 de programatori formează cea mai mare echipă din Transilvania, pe această specializare.

Faptul că tehnologiile SAP sunt foarte căutate la nivel internaţional, dar recent au început să intre în curricula universitară din țară, i-a determinat pe specialiştii de la msg systems Romania să dezvolte un program amplu de introducere în SAP. Este pentru al șaptelea an consecutiv când desfăşoară acest curs, dedicat studenţilor, în parteneriat cu universităţile cu profil informatic din Cluj-Napoca – Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş-Boylai. Provocarea a constat, în primul rând, în a stârni interesul şi deschiderea studenţilor pentru mediul SAP.

Curricula şi modul de desfăşurare al programului de iniţiere în SAP au ţinut cont, în fiecare an, de feedback-ul participanţilor şi de evoluţia tehnologiei. “Păstrând dinamica pieţei de aplicaţii şi tehnologii în IT, am pregătit o curriculă actualizată, cu accent pe trendul digitalizării soluţiilor şi rapiditatea în manipularea datelor. Astfel, studenţii participanţi la curs au avut ocazia să intre în contact atât cu ultimele tehnologii propuse pe piaţa de SAP, dar şi să acumuleze cunoştinţe de bază în limbajul de programare ABAP. Am oferit participanţilor ocazia să cunoască un mediu nou de programare, soluţii de prim-plan, folosite în domenii extinse de business, prin intermediul unui curs interactiv”, explică Horea Raţiu, directorul departamentului SAP, în cadrul msg systems România.

Un amfiteatru plin, la cursul teoretic, şi două grupe de laborator, reflectă interesul crescut al studenţilor pentru ediţia 2015-2016 a cursului tehnic SAP. Din dorinţa de a completa cunoştinţele acumulate pe parcursul celor trei luni de curs, 11 studenţi continuă acest program şi urmează în prezent un program de internship SAP, oferit de msg systems România.

Ce îi determină pe studenţi să înveţe un limbaj care nu se predă la universitate? “Am decis să aplic pentru acest program deoarece doream să îmi extind cunoștințele despre programare şi să învăț limbajul ABAP. Am continuat colaborarea printr-un internship, pentru a aprofunda atât limbajul ABAP, cât și alte tehnologii folosite la dezvoltarea de noi soluții. Am apreciat încă de la început mediul creat, întrucât am beneficiat mereu de sprijin atât din partea mentorilor, cât și din partea celorlalți membri ai echipei. Fiecare problemă propusă a constituit o provocare, căreia i-am gasit soluții cercetând sau primind indicaţiile necesare. Întreaga experiență m-a făcut curioasă și m-a determinat să învăț mai multe lucruri despre aceste tehnologii și despre toți pașii necesari dezvoltării unei soluții moderne, pentru o temă dată”, declară Carmina Codre, unul dintre studenţii acceptaţi în programul de internship.

Următoarea ediţie a cursului tehnic SAP începe în luna noiembrie, în cadrul anului universitar 2016-2017. Detalii despre cursul tehnic şi procesul de selecţie vor fi prezentate în cadrul universităţilor, în lunile mai şi octombrie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share