Fabrica ifm efector din Sibiu și-a făcut loc printre premianții celei de-a 32 ediții ale competiției “Fabrik des Jahres 2023”, organizată la nivel global de compania de consultanță în management Kearney, în colaborare cu SV Veranstaltungen și publicația Produktion.
Companii din toată lumea s-au înscris în competiția care premiază fabricile care fac față în în mod exemplar provocărilor actuale ale producției. Alături de ifm efector, din Sibiu, pe lista câștigătorilor apar încă cinci unități de producție: Porsche Leipzig GmbH (Leipzig, Germania) – fabrica anului 2023, ABB AG (Ratingen, Germania) – GEO (Global Excellence in Operations), Brose Fahrzeugteile SE & Co. KG (Coburg, Germania) – digitalizare și automatizare, Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG (Teisnach, Germania) – producție de serie mică și COMPAS (Aguascalientes, Mexic) – transformare.
Câștigătorii își vor primi trofeele la congresul “Fabrica anului”, programat în 14 și 15 martie 2024, în Germania, la Leipzig. ”Acesta este un mare succes și nu am fi reușit fără munca extraordinară a întregii echipe. Competiția a fost o provocare majoră, dar echipa noastră a reușit să depășească toate obstacolele și să obțină acest mare succes”, declară Alex Măgdoiu, Managing Director ifm efector.
- Cum a murit managementul resurselor umane
- Adina, “internul” de la Iași care testează aplicațiile Poștei Române
- Cum pot reduce companiile fluctuația de personal? Factori-cheie pentru retenția angajaților
Selecția câștigătorilor se face în două etape. Companiile participante completează un chestionar detaliat, prin care sunt sunt solicitate informații cantitative și calitative despre datele de performanță ale fabricii pe toate subiectele din lanțul valoric. Compania este vizitată apoi de o echipă de audit de la Kearney. Juriul concursului, format din experți din industrie și din mediul academic, selectează câștigătorii, ținând cont de chestionar și de informațiile obținute la fața locului. Toți participanții primesc o evaluare detaliată sub forma unui raport de feedback, care le oferă informații confidențiale despre poziția lor în raport cu concurența și le sugerează cum ar putea fi îmbunătățită activitatea fabricii.
Acesta nu este singura distincție importantă pentru fabrica ifm din Sibiu. Anul acesta, a devenit prima unitate de producție sustenabilă certificată de Consiliul German pentru Construcții Sustenabile (DGNB) din România și prima construcție industrială din Sibiu care respectă standardele clădirilor verzi. Fabrica din România este o investiție importantă a grupului ifm, centrată pe producția de senzori, componente vândute la nivel mondial. Piatra de temelie a fost așezată pe 22 iunie 2015, prin divizia ifm efector (producție senzori de poziție, inductivi). Primul senzor a fost produs la Sibiu în 23 noiembrie 2015. La un an de la începerea activității, a fost produs senzorul cu numărul un milion. În toamna lui 2017, divizia ifm prover s-a alăturat în Sibiu, în aceași locație, și s-a centrat pe producția de senzori de proces (presiune, temperatură, etc).