Olandezii de la Damen concediază aproape 900 de angajați în România

Grupul Damen va disponibiliza în jur de 1.050 angajaţi din întreaga lume. Modificările organizaţionale vizează în special divizia de Nave Medii. În România vor fi concediați 870 de angajaţi, iar în Olanda – 173.

“La începutul anului, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei în condiţii de zero emisii de carbon, dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. În acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Preţul scăzut al petrolului a determinat, parţial, o încetinire a activităţii în segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate”, anunță compania, care nu exclude ca “şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare”.

Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, și are 12.000 de angajaţi. A livrat până acum peste 6.500 de nave în peste 100 de ţări și furnizează anual circa 175 de nave către clienţi din întreaga lume.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Grupul Damen este prezent în România prin şantierele navale din Mangalia şi Galaţi. Cu o suprafaţă de 55 de hectare şi circa 2.200 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi a fost preluat de Damen în 1999 și se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din grupul olandez. Din 1999, șantierul din Galaţi a livrat peste 400 de nave clienţilor din întreaga lume (printre ele, peste 30 de nave militare construite pentru 14 ţări diferite, inclusiv ţări membre NATO şi UE). Portofoliul companiei include nave de patrulare, nave offshore, feriboturi, drage şi barje, super-iahturi, nave militare şi remorchere.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Şantierul Naval Damen Mangalia funcţionează ca un joint venture între Ministerul Economiei, reprezentat prin Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, și Damen Holding BV. Acesta din urmă a preluat şi deţine management-ul operaţional al şantierului din iulie 2018.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share