Atelierul-școală este destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Liceului Tehnologic Astra Pitești, care studiază în cadrul programului de educație profesională susținut de Dräxlmaier.
În noul spațiu, elevii pot transpune teoria în practică și-și pot dezvolta astfel abilitățile. Programul de educație profesională susținut de Dräxlmaier Pitești în cadrul Liceului Tehnologic Astra a demarat în 2015, pentru specializarea Electronist mașini și echipamente de automatizare. Peste 40 de elevi studiază acum în acest program, iar prima generație este la un pas de examenul final de absolvire.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
„Atelierul pe care l-am inaugurat ajută elevii să-și completeze studiile și să aplice teoria învățată pe aparate similare cu cele utilizate și în producție. Asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. În plus, o educație profesională de bună calitate ne oferă perspectiva de a avea profesioniștii de care avem nevoie, alături de compania noastră, în viitor”, declară Bernd Schmitt, director general în cadrul Dräxlmaier Pitești.
România a fost prima țară în care Dräxlmaier a introdus acest sistem de învățământ, după Germania, iar acest model a fost extins apoi în multe alte țări. „Ne-am implicat în proiectul școlii profesionale încă din 2012, de la prima inițiativă de acest tip în România, și de atunci am extins programul în toate orașele în care în care ne desfășurăm activitatea. O mare parte dintre cei care au absolvit lucrează deja alături de noi în companie”, afirmă Barbara Gerber, coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al Dräxlmaier Group.
În toamnă, o nouă generație de boboci este așteptată în clasa a IX-a, la Liceul Astra, specializarea electronică și automatizări. Absolvenții clasei a VIII-a care își doresc să învețe, în următorii trei ani, cu îndrumarea trainerilor Dräxlmaier Pitești, trebuie să depună dosarul la Liceul Astra, în 15, 18 sau 19 iunie. Cei care trec de procedura de selecție vor beneficia de o instruire practică de calitate și vor primi o bursă privată de 200 de lei/lună, pe lângă cei 200 de lei de la stat. Dräxlmaier susține programe de educație profesională prin colaborări cu licee din toate orașele în care își mai desfășoară activitatea: Timișoara, Hunedoara, Satu Mare și Brașov.
DESPRE DRÄXLMAIER
Dräxlmaier Group este un furnizor de componente auto cu sediul central în Germania, cu peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are circa 70.000 de angajați în toată lumea. În 2017, a realizat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro. Prima fabrică din România a fost înființată în 1993, la Pitești. Au urmat cele din Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov, iar România a devenit, cu peste 15.000 de angajați, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare și producție ale Grupului. Printre clienții companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen.