Banner

Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu este noul președinte al Societății de Neurologie

Foto: alistmagazine.ro

Al XV-lea Congres al Societății de Neurologie din România (SNR) i-a încredințat mandatul de președinte, cu o durată de patru ani, Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București, șeful Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina, membru fondator și fost secretar general al SNR, între 2001 și 2013.

“Votul acordat de colegii mei, aproape în unanimitate, mă onorează și mă obligă. Sunt norocos pentru că preiau conducerea unei organizații puternice, la dezvoltarea căreia au participat cu toată robustețea atât Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, primul președinte al SNR, în prezent președinte de onoare ad-vitam, cât și Prof. Dr. Dafin Mureșanu, președintele care mi-a precedat. Voi continua dezvoltarea societății în echipă, atât cu foștii președinți, cât și cu toți colegii implicați în variatele grupuri de lucru ale SNR”, declară prof. dr. Bogdan O. Popescu.

Priorități și implicare în formarea medicilor tineri

Potrivit noului președinte al Societății de Neurologie din România, câteva direcții de acțiune sunt esențiale în următorii ani: implicarea în formarea medicilor tineri – rezidenți sau tineri specialiști -, cu încercarea de a le asigura condiții cât mai bune de activitate în România, educația medicală continuă, pentru toți neurologii din România, care trebuie să aibă o pregătire similară cu colegii din Europa, dezvoltarea cercetării în neuroștiințele clinice, în principal în centrele universitare, însă și prin proiecte largi, naționale, în care să fie implicați toți colegii care își doresc să participe, susținerea la nivelul decidenților (guvern, parlament, președinție) a unor politici de sănătate eficiente de prevenție și tratament ale bolilor neurologice, cât și a unor condiții de muncă bune pentru medicii neurologi. “Afecțiunile neurologice sunt și frecvente, și grave. De aceea, sperăm să găsim sprijinul firesc pentru acțiunile noastre. Ne preocupă dezvoltarea relațiilor cu organizațiile de pacienți, pentru că medicii și pacienții trebuie să fie cât mai uniți și să comunice cât mai bine”, consideră Prof. dr. Popescu.

Societatea de Neurologie din România va continua să fie activă atât în European Academy of Neurology, cât și în World Federation Neurology – organizațiile de profil în Europa și la nivel mondial. În 2019, SNR va găzdui Congresul Danubian de Neurologie.

DESPRE PROF. DR. BOGDAN OVIDIU POPESCU

A absolvit două doctorate: primul la UMF Carol Davila, în 2001, cu distincția summa cum laudae, despre moartea celulară în țesutul nervos, și al doilea la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, despre mecanismele patogenice ale bolii Alzheimer. A publicat peste 100 de lucrări științifice in extenso, majoritatea despre mecanismele bolilor neurodegenerative, neuroplasticității și neuroregenerării, și a fost citat de peste 1.000 de ori în jurnale internaționale ISI. A primit premiul “Victor Babeș” al Academiei Române, în 2007, și premiul “Fundația Brain Networking”, al Academiei de Științe Medicale, în 2014. Din 2016, este Prorector – Cooperare Europeană și Internațională la UMF Carol Davila, iar din acest an a devenit membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share