Proiectul destinat afacerilor disruptive la început de drum, parte a Impetum Group, intră într-o nouă etapă de dezvoltare și își extinde echipa managerială cu două nume importante din industrie.

Originară din SUA, Jennifer Austin și-a petrecut ultimii șapte ani contribuind activ la dezvoltarea ecosistemului de startup-uri din România, prin coordonarea directă a investițiilor, dirijarea startup-urilor spre creștere accelerată, colaborarea cu investitorii, implicarea în proiecte de inovație corporativă, dezvoltarea de strategii și programe de engagement pentru startup-uri.

Experiența sa profesională include crearea primului accelerator bazat pe equity și a primului micro VC privat bazat pe o strategie de co-investiții, menit să dezvolte comunitatea de startup-uri și pe cea a investitorilor. Este printre co-fondatorii Startup Avalanche, una dintre cele mai importante competiții europene pentru startup-uri, desfășurată în cadrul Techsylvania. Proiectele sale au contribuit la creșterea vizibilității și atractivității investițiilor în tehnologii din stadii incipiente de dezvoltare, pe care le-a făcut dezirabile pentru investitorii români și nu numai.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Jennifer Austin va sprijini stabilirea unei prezențe permanente a ROCA X în Cluj-Napoca, al doilea mare hub IT al României. Astfel se extinde și concretizează prezența ROCA X în regiunea Transilvania, care este importantă din punct de vedere al oportunităților pe care le prezintă pentru companie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Matei Dumitrescu este business angel, vicepreședinte Tech Angels și fondator al micro VC-ului Smart Impact Capital, cu 20 de ani de experiență antreprenorială. Expertiza sa de investiții este de anvergură internațională. În 2018, a fost numit Investitorul Anului la Central European Startup Awards. Expert în accelerare de business și mentor pentru startupuri, a sprijinit, din 2014, sute de antreprenori, alături de echipa Investment Ready Program din Viena, în calitate de co-director al Founder Institute și director al Commons Accel.

Alături de echipa ROCA X, va continua să identifice oportunități relevante de investiții în companii inovatoare, cu un potențial de creștere accelerată. De asemenea, va contribui la poziționarea ROCA X în ecosistemul de startup-uri local și internațional în care activează, prin crearea și consolidarea de parteneriate relevante.

Sub motto-ul „For Dreams too big to be built alone”, ROCA X gestionează, printr-o abordare unică – side by side cu fondatorii de startup – 16 investiții și are un pipeline de peste 100 de startup-uri locale si internaționale din multiple domenii, pe care le evaluează în vederea unui parteneriat. Cu echipa întregită de cei doi Senior Investment Partners și mizând pe sinergiile posibile în Impetum Group, ROCA X și-a propus, pentru anul acesta, creșterea numărului de companii susținute la 25 de parteneriate, continuarea creșterii capitalului investit până la 15 milioane de euro și realizarea de plasamente europene.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Adio, România: nume “grele” pun lacătul pe fabricile de aici și pleacă în locuri mai “prietenoase”

Anunțul grupului Nestlé – care va renunța, până în mai, la unitatea…

O companie germană pleacă din România, după ce angajații au furat matriţe Lamborghini de 200.000 de euro

O fabrică de componente auto, deschisă în 2016, în România, de o…

Petiție pentru ca patronii de farmacii să fie doar farmaciști: peste 2.000 de semnături, în două zile

Mai mult de 2.000 de persoane au semnat o petiție online, lansată…

Se îngroașă gluma: germanii de la Rieker închid fabrica din România și trimit în șomaj 700 de oameni

Aproape 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, după ce…