Taiwanezii de la Etron Technology construiesc o fabrică de componente electronice în România

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a închiriat 3.600 mp de spațiu de producție în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology.

Etron a decis să-și extindă prezența la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înființarea unei unități de producție de înaltă tehnologie în Europa. Compania taiwaneză va investi în România ca să beneficieze de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE.

Această decizie reflectă cererea în creștere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activități de nearshoring pentru producția destinată piețelor europene. Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța de muncă calificată, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.

Ca furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienți care se concentrează în principal pe control industrial, auto, medical, comunicații, energie nouă și produse de larg consum, Etron va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producție cu testare și asamblare.

Noul hub de producție va beneficia de controlul temperaturii și umidității cu un sistem BMS integrat, ce asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. Fabrica este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 și alte echipamente personalizate, care oferă nu numai siguranță și confort operatorilor umani, ci sunt menite să atingă cel mai înalt standard tehnic.

Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinații probabile pentru nearshoring, realizat de liderul internațional de transport maritim și logistică MAERSK, România a fost printre primele zece la nivel mondial. Oradea devine tot mai mult un hub de producție pentru companiile care vor să producă în Europa, deoarece zona oferă un mediu de afaceri stabil. Beneficii precum o bază de producție puternică, capital uman calificat, costuri atractive cu forța de muncă și conectivitate la piață fac din regiune un hotspot de nearshoring.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 65.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, ce leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului. Amplasat la zece kilometri de Borș, cel mai mare punct de frontieră de pe granița vestică, beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea și cu centrul industrial Eurobusiness II, dar și cu mari orașe învecinate precum Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen și Budapesta.

România este a doua cea mai mare piață pentru CTP și reprezintă peste 2,6 milioane mp din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share