Banner

Tinder pentru joburi: candidații români pot primi cereri de match din partea companiilor care vor să-i angajeze

nPloy, platforma de recrutare bazată pe inteligența artificială, cunoscută ca Tinder pentru joburi, lansează soluția de Recrutare Proactivă (Proactive Recruitment).

Noul instrument inversează modelul tradițional de căutare a unui loc de muncă și le oferă companiilor posibilitatea de a aplica pentru candidați talentați, în timp ce aceștia își pastrează anonimatul. 

După lansarea de succes în România, la anului, nPloy își propune să simplifice și mai mult procesul de angajare pentru companii și pentru candidați, și îi ajută să-și găsească “perechea” ideală pe baza unor criterii precum așteptări salariale, competențe, experiență, locație, tipul de job vizat.

Odată cu introducerea noii funcții de recrutare proactivă, nPloy le permite angajatorilor să caute candidați din baza de talente a platformei și să se conecteze cu ei. Tot ce trebuie să facă este să le trimită o cerere direct în aplicație (match request) și să-i invite să candideze pentru posturile vacante. Persoanele care își caută locuri de muncă vor rămâne anonime pe durata procesului, până când acceptă invitația angajatorului.

Statisticile de pe alte piețe ale UE, unde nPloy a introdus funcția de recrutare proactivă, arată o rată de acceptare de 28 la sută a invitațiilor trimise de recrutori, ceea ce ilustrează valoarea acestei funcții în conectarea angajatorilor cu potențiali candidați “pasivi”.

“Suntem hotărâți să transformăm experiența căutării de locuri de muncă și piața muncii, iar soluția noastră de recrutare proactivă e o dovadă a acestui angajament. Suntem convinși că aduce beneficii atât persoanelor care își caută joburi, cât și angajatorilor din România, prin simplificarea procesului de recrutare. Observăm că acest lucru se întâmplă și pe alte piețe din UE, unde suntem prezenți, și putem confirma că platforma noastră se aliniază perfect cu nevoile și cerințele actuale ale ambelor părți implicate”, spune Konstantin Tzonev, co-fondator nPloy.

De ce preferă candidații recrutarea proactivă

  • Căutarea pasivă de locuri de muncă: Acest instrument schimbă regulile pentru cei care nu caută activ un job, dar sunt deschiși la noi oportunități. Tot ce trebuie să facă e să aibă un profil complet pe nPloy, astfel încât potențialii angajatori să-i poată găsi cu ușurință.
  • Confidențialitate îmbunătățită: În era GDPR, nPloy prioritizează confidențialitatea candidaților și le asigură anonimatul până când aceștia decid să aprobe o cerere de match. Această abordare crește securitatea datelor personale și elimină apelurile și mesajele nedorite.
  • Control și libertate de alegere: Persoanele care caută un job pot decide dacă vor să se conecteze cu un potențial angajator. Dacă acceptă cererea de match, se deschide un chat în aplicație, unde pot comunica direct cu recrutorul. Dacă resping cererea, recrutorul nu îi mai poate contacta din nou pentru același post.

Cum își eficientizează angajatorii recrutarea

  • Proces rapid și fără efort: Baza de utilizatori nPloy reprezintă o sursă rapidă și eficientă de identificare și contactare a candidaților potriviți și simplifică procesul de recrutare.
  • Promovează incluziunea și diversitatea: Recrutarea proactivă permite angajatorilor să se concentreze pe experiența și calificările candidaților, întrucât profilurile sunt anonime, eliminând astfel factori (vârstă, rasă, sex, etc.) care pot genera prejudecăți inconștiente.
  • Rentabil: Această funcție este inclusă în planurile de abonament ale nPloy, fără costuri suplimentare, și este o soluție accesibilă pentru întreprinderi de toate dimensiunile.
  • Consolidează brandul de angajator: Candidații apreciază când companiile aplică pentru ei, demonstrând o atitudine orientată spre viitor și apreciere pentru oameni. Această abordare prietenoasă îmbunătățește comunicarea inițială dintre cele două părți.

DESPRE NPLOY

Este o platformă de recrutare care utilizează tehnologia de ultimă generație ca să revoluționeze procesul de angajare. Cu ajutorul unui algoritm bazat pe inteligență artificială, conectează direct candidații și angajatorii, folosind un model asemănător unei aplicații de dating. Procesul se bazează pe criterii precum așteptările salariale, competențele, experiența, locația și tipul de job. Inițiată ca un startup bulgar, a atras peste 150.000 de utilizatori și peste 1.100 de companii de la lansarea sa, în 2018. Anul trecut, a obținut prima sa finanțare, de două milioane de euro, și și-a stabilit obiectivul de a extinde platforma în alte țări europene, cu România ca primă destinație.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share