Un român la Hollywood: e “coleg” cu Angelina Jolie și Anthony Hopkins, și își va lansa, la anul, primul film

Foto: artistnetwork.de

După ce și-a construit o carieră fabuloasă în industria publicității, sibianul Sebastian Strasser este pe cale să devină un nume cunoscut și în lumea filmului. S-a mutat în Los Angeles, în urmă cu doi ani, a semnat un contract de reprezentare cu una dintre cele mai importante agenții de la Hollywood, iar primele sale producții vor apărea pe marile ecrane în viitorul apropiat.

Născut la Sibiu, în 6 noiembrie 1967, Sebastian Strasser a trăit în România până la 21 de ani. Mai întâi s-a mutat la Timișoara, pe când avea șase ani, iar apoi, până la plecarea în Germania, a locuit în București. În țara de “adopție”, a lucrat la ARD, ca editorialist, înainte de-și începe cariera în publicitate. Un pas inspirat, din moment ce astăzi marile branduri ar “ucide”pentru a-l convinge să regizeze spoturile lor publicitare.

De-a lungul carierei, germanul de origine română a primit peste 150 de premii la marile festivaluri de profil: 12 “lei” la Cannes, o mulțime de medalii de aur la London IAA, New York Festival, D&AD, Eurobest Festival, One Show, Clio Awards ori Montreux, titlul de director al anului în Franța, în 2010, la D&AD Awards, sau medalia de aur la VDW Award (German Advertising Festival), în 2011. La începutul deceniului trecut, a obținut marele premiu al Clubului Art Director din Italia (ADCI), o organizație ce reunește cei mai respectați profesioniști din domeniul publicitar. Germanul de origine română s-a impus cu un spot comandat de McCann Erickson Roma, pentru Radioteleviziunea Italiană (RAI). Unul dintre spoturile regizate de Sebastian Strasser pentru Volkswagen, Kids on Steps, este clasat între cele mai bune 20 din secolul al XXI-lea, în topul întocmit de Gunn Report în 2015.

Cum în publicitate nu mai are nimic de dovedit, Sebastian Strasser are, de câțiva ani, o nouă țintă: vrea să intre în elita regizorilor de film. A făcut un prim pas în 2005, atunci când filmul său scurt, Happy End, a fost lansat în cadrul Berlinalei. De câțiva ani, însă, a trecut la lucruri “serioase”. 🙂 În 2016, s-a mutat, împreună cu familia, în Los Angeles, și a semnat un contract de reprezentare cu United Talent Agency, compania care are în “ograda” sa cele mai râvnite nume de la Hollywood. Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Benedict Cumberbatch, Channing Tatum, Edward Norton, Elizabeth Banks, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Kevin Hart, Kirsten Dunst, Michael Douglas, Susan Sarandon, Will Ferrell, Paul Rudd sau Seth Rogen sunt doar câteva dintre ele.

Sunt un norocos, fiindcă am în mine aceste două suflete: cel german și cel român. Când ajung în Germania, multor români le este rușine să spună de unde vin. Deși vorbeam perfect germana și m-am adaptat mai rapid, și eu aveam rețineri la început. Acum spun oricui, din start, cine sunt și de unde vin. Sunt mândru că m-am născut în România.

Sebastian Strasser

În 2018, Sebastian a semnat scenariul și regia pentru Apparat, un film scurt, de 18 minute, ce-i are în rolurile principale pe danezul Ulrich Thomsen, cunoscut din The World Is Not Enough, Killing Me Softly sau Mortdecai, și actrița israeliană Ayelet Zurer, care a avut roluri importante în Munich, Vantage Point, Fugitive Pieces, Adam Resurrected, Angels & Demons și Man of Steel. Produs de Radical Media și The Mill, Apparat este acum în postproducție.

De curând, un alt proiect al lui Sebastian Strasser, serialul distopic Darklands, a fost selectat de Warner Brothers. Acum se lucrează la scenariul filmului, iar producția va începe peste un an. În anii următori, cinefilii se vor întâlni și cu Yours Truly, 2095 (thriller sci-fi), The Killing Floor (neo-western) și Erotikon (dramă). Toate aceste proiecte sunt în curs de realizare.

Articolele publicate de AngajatorulMeu.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei, cu link activ.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share