Banner

Un termosistem smart ce reduce umezeala și produce energie, câștigătorul competiției regionale PowerUp!

Foto: Andrei Toma / Twitter

În timpul finalei regionale a PowerUp!, prin concursul InnoEnergy, juriul a selectat cel mai bun proiect de startup din domeniul inovațiilor legate de energie. Câștigătorul competiției regionale este inovația Homepod, proiect prezentat de Andrei Toma, fondatorul acestei tehnologii.

Homepod a creat un sistem endotermic pentru eficiența energetică în clădiri (Verdi), ce ajută la reducerea umezelii și poate opri orice formă de creștere a mucegaiului, dar care poate produce energie, în același timp. Acest termosistem smart este conectat la echipamentele electrice și de încălzire, se auto-reglează în funcție de temperatura de afară și poate să prezică și consumul de energie, folosind date din vreme. Clienții câștigă cu 30 la sută mai mult, reduc costul cu energia și pretejează casele de mucegai.

Aproape 160 de startup-uri din 23 de țări din Europa Centrală au participat la cea de-a treia ediție a concursului organizat de InnoEnergy, cel mai mare accelerator european din industria cleantech. Finala regională desfășurată la București a fost precedată de antrenamente intense, găzduite de trainerii Cristian Dascălu și Vlad Șuteu, de la SprintPoint Innovation Studio. Alături de ei, participanții au avut ocazia de a verifica modelele de afaceri și de a-și îmbunătăți abilitățile de prezentare.

În timpul finalei regionale, cele mai bune șapte startup-uri și-a au prezentat soluțiile inovatoare juriului, investitorilor și reprezentanților mass-media. “Participarea la această competiție este o oportunitate unică în ceea ce privește feedback-ul primit de la experți în domeniu, la nivel de tehnologie, dar și tips-n-tricks de la investitori. Consider că această experiență îți oferă resursele necesare ca să-ți marketezi cu succes afacerea atunci când vrei să scalezi spre un alt nivel”, spune Andrei Toma (foto), câștigătorul finalei regionale din România.

Participanții au fost evaluați nu numai în ceea ce privește conținutul profesional, ci și în contextul conștientizării afacerilor și al potențialului echipei și al produsului. Audiența a avut ocazia de a-l asculta și pe Frank Pietrucha, autorul cărții Supercommunicator și colaborator al NASA, în calitate de speaker principal. El a vorbit despre analogii în realizarea succesului în sport și afaceri.

Juriul a fost compus din Tomasz Jastrzebski (Business Creation Manager, InnoEnergy), Cristian Dascalu (Managing Partner, SprintPoint Innovation Studio), Matei Dumitrescu (reprezentant Investment Ready), Ciprian Negura (Senior Manager, KPMG), Inti Paolucci (Managing Partner, AI Ventures), Alexandru Ruff (consultant RICAP Accelerator) și Stéphane Demicheli (Marketing Innovation Manager, BRD – Groupe Société Générale).

În 22 noiembrie, Andrei Toma se va confrunta cu câștigătorii altor ediții regionale ale concursului, la RaM Colosseum din Budapesta, unde va concura pentru premii financiare (20.000 de euro pentru câștigarea primului loc), dar și pentru participarea la prestigiosul accelerator Highway, care ajută la transformarea startup-urilor într-o etapă de dezvoltare timpurie în afaceri de succes. Competiția regională a proiectului PowerUp! By InnoEnergy în România a fost susținută de 2activePR, Tech Hub Bucharest, Ricap și SprintPoint.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share