Cei 81 de angajați din Noua Zeelandă ai companiei care se ocupă cu producerea de detergenți și substanțe de curățat în locuință pot alege să vină la serviciu patru zile pe săptămână, dar își vor păstra salariile întregi.
Universitatea de Tehnologie din Sydney (Australia) va studia efectele noului program asupra angajaților. La final, după analiza datelor, compania va decide dacă acest mod de lucru va fi extins la scară mai mare. “Sperăm ca Unilever să devină prima companie globală care oferă astfel de beneficii personalului și afacerilor. Este un moment interesant pentru echipa noastră și o validare a rolului catalizator pe care Covid-19 l-a jucat în transformarea practicilor standard de lucru”, declară Nick Bangs, directorul general Unilever Noua Zeelandă, notează Biziday.ro.
În toamna anului trecut, și Microsoft a testat săptămâna de lucru de patru zile în Japonia. A observat că productivitatea fiecărui angajat a crescut cu 40 la sută față de toamna lui 2018. În urmă cu doi ani, grupul neo-zeelandez Perpetual Guardian a testat, iar apoi a adoptat definitiv acest sistem, fiindcă a fost mulțumit de rezultate.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
În contextul pandemiei, săptămânile de lucru de patru zile reprezintă o modalitate de a îmbunătăți echilibrul dintre viața profesională și cea privată a angajaților. Tot mai multe companii încearcă această metodă, pentru a crește productivitatea angajaților epuizați de provocările muncii în pandemie.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele