Verifone: 80 la sută dintre candidații din domeniul IT sunt interesați de beneficiile oferite de angajator, de la primul interviu

Tot mai mulți angajați din IT pun preț pe beneficiile non-financiare ce îmbunătățesc calitatea vieții și oferă un echilibru între carieră și viața personală, arată un studiu realizat de Verifone România.

Conform cercetării, 80 la sută dintre candidați solicită detalii legate de beneficii încă din faza primului interviu. Pe lângă criteriile generale luate în considerare până acum – precum oportunitățile de învățare și dezvoltare, compensațiile și beneficiile sau stabilitatea organizațională -, în topul preferințelor viitorilor angajați sunt incluse tot mai des aspecte ca investițiile organizației în programe de well-being sau flexibilitatea în privința programului de muncă.

69 la sută dintre candidați vor să afle ce investiții face organizația în programe dedicate de well-being, 80 la sută sunt interesați de programul de lucru, iar 85 la sută pun întrebări specifice despre tehnologiile cu care vor lucra. 65 la sută dintre ei doresc informații despre programele de training și dezvoltare personală. Observațiile obținute se bazează pe cele peste 500 de discuții și interviuri pe care compania le-a desfășurat în acest an, în procesele de recrutare.

“Verifone este de relativ puțin timp prezent pe piața din România, ca angajator. Pe de altă parte, oricine a realizat o plată cu cardul, mai mult ca sigur a făcut cel puțin o tranzacție printr-un dispozitiv Verifone. Ne dorim să fim employer of choice și pentru piața din România și, prin urmare, oferta noastră s-a adaptat noilor criterii pe care le iau în calcul angajații.

Candidații și angajații au început să aprecieze și să solicite companiilor programe de well-being și workshop-uri care să-i ajute să-și eficientizeze timpul, să-și armonizeze fără efort viața profesională cu cea personală. Sunt interesați și de acțiuni făcute în companie, menite să țină echipa conectată și motivată”, declară Mădălina Moraru, VP Resurse Umane la Verifone.

Compania oferă un pachet salarial completat de un set flexibil de beneficii, pe care fiecare angajat are libertatea de a le combina după propriile nevoi – servicii medicale, de întreținere a sănătății, vouchere de masă sau culturale, pensii private.

“Din bugetul flexibil de beneficii alocat, angajații Verifone aleg preponderent tichetele de masă – 75 la sută, și beneficii în natură (de tipul cardurilor cadou ce pot fi folosite pentru achiziționarea diferitelor produse) – 44 la sută. Urmează alocarea unor bugete în pilonul III de pensii și, nu în ultimul rând, voucherele culturale. Specialiștii IT au mereu opțiuni și vor alege un angajator care îi ascultă și le oferă un mediu profesional potrivit nevoilor lor. Avem inclusiv angajați care și-au dorit să se relocheze în alte țări; prin natura proiectelor internaționale pe care le avem și prezența în peste 20 de țări din EMEA, acest lucru a fost posibil”, explică Mădălina Moraru.

În 2021, compania a avut peste 100 de roluri deschise și are în plan angajarea altor 100 de specialiști în următorul an. În acest moment, în echipa de la București lucrează peste 400 de persoane. Verifone dezvoltă o platformă globală completă de soluții de plată și comerț electronic. Are în portofoliu soluții de plată variate, ce acoperă toate opțiunile de pe piață, de la clasicele terminale de plată (POS-uri), până la kiosk-uri de comandă din rețelele fast-food, tablete sau display-uri în taxiuri sau softuri specializate pentru plată.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share