Groupe Renault România a lansat campania creativă “Uzina inspiră pasiune”. Compania și-a propus să “transfere” pasiunea celor 3.800 de angajați de pe platforma industrială Mioveni în opere de artă, printr-o campanie ce implică tineri talentaţi.
“3.800 de colegi semnează succesul motoarelor, cutiilor de viteză și șasiurilor produse pe platforma industrială Mioveni, pentru echiparea modelelor Dacia și Renault din lumea întreagă. Ne-am propus să facem cunoscută pasiunea lor într-un mod inovativ, printr-o campanie ce implică tineri talentaţi din diverse domenii ale artei. Astfel, tehnologia este translatată în plan emoțional, prin diferite expresii artistice. Campania debutează cu creația propusă de Larisa Dragna, fashion designer din generaţia tânără, care a avut drept sursă de inspirație Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia. După ce a vizitat-o şi a urmărit pe timpul unei zile o parte dintre procesele de fabricaţie ale motoarelor produse în această uzină, Larisa a imaginat un vizual cu un motor în formă de inimă. Aşa a luat naştere tricoul inspirat de Uzină şi de motorul Energy TCe 90, produs aici. În viitor, acestei campanii i se vor alătura şi alţi tineri artişti”, declară Adina Ionescu (foto, dreapta), director Comunicare şi Responsabilitate Socială Groupe Renault România.
“Am acceptat această provocare deoarece, originară fiind din Piteşti, unde am absolvit și Liceul de Artă, ştiam de existenţa platformei industriale de la Mioveni, o sursă de fascinație pentru mine, ca artist. Mereu mi-am dorit să văd şi să cunosc acel univers. Recunosc, nu mă pricep la motoare şi alte organe mecanice, însă pentru mine experiența vizitei în uzină a fost o grafică dinamică, cu linii modulate şi vibraţii haşurate. Am încercat să propun o viziune artistică, concentrarea întregului univers în schiţa unui motor, simbol al perfecţiunii, atât umane, cât şi mecanice, transpus într-o inimă mecanică, dar care să-şi păstreze poziţia şi dimensiunea reală”, spune Larisa Dragna (foto, stânga).
“Uzina inspiră pasiune” se va desfăşura şi în 2018 și va implica artişti diverși, care se vor alătura campaniei Groupe Renault România. Proiectul este implementat de echipa Groupe Renault România (Adina Ionescu, director CSR, Monica Ioniţă, lider de proiect, Florentina Cruşitu și Laurenţiu Bălan, specialiști Relaţii publice, Mihaela Ţoancă, şef proiect comunicare internă Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia), în colaborare cu agenţia Publicis (Sarah Stan-Boustani, PR Consultant, Mihai Gîţu, PR Executive, Gabriel Gherca, Art Director, Mihai Costache, copywriter, Dan Frînculescu, Creative Director, Oana Maria Rădulescu, Account Executive, Gabriel Macovei, Account Manager, și Lucian Gavril, Account Director).
https://www.youtube.com/watch?v=J31_rXHmaYo
DESPRE GROUPE RENAULT ROMÂNIA
Constructor de automobile din 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut circa 3,2 milioane de vehicule în 2016. Groupe Renault România este singura companie ce integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite, pentru studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. Cu 16.700 de angajaţi, Groupe Renault România a depășit anul trecut pragul de cinci miliarde de euro ca cifră de afaceri. Aflat în centrul gamei Global Access (gama din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul este lider pe piaţa locală, cu mărcile Dacia şi Renault.
Cea mai complexă uzină a Grupului Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. În cele patru departamente sunt produse piesele brute din aluminiu, se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor), pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. Uzina folosește sistemul de producţie comun uzinelor din cadrul Alianţei Renault – Nissan, Alliance Production Way (APW). În 2016, uzina a produs 448.586 motoare (inclusiv k7), 530.493 de cutii de viteze şi 859.000 de şasiuri.