ZF stabilește ritmul pentru mobilitatea generației următoare cu tehnologii de ultimă oră dezvoltate la Timișoara

Unul dintre cele mai importante centre din rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a ZF, ZF R&D Tech Center din Timișoara dezvoltă sisteme complete pentru mobilitatea generației următoare.

Echipa extinsă lucrează la soluții software și hardware pentru transmisie electrificată și funcții inteligente pentru sistemul vehiculului. Astăzi, circa 500 de ingineri lucrează acolo, iar echipa se așteaptă să se dezvolte în continuare durabil, în următorii ani. Ingineria software, soluțiile de propulsie electrică și șasiurile sunt domeniile tehnologice cheie care contribuie la dezvoltarea ZF R&D Tech Center Timișoara.

Arhitectura invertorului inteligent ZF

Invertorul este creierul transmisiei electrice. Gestionează fluxul de energie de la baterie la motorul electric și invers. Tehnologia invertoarelor generației următoare de la ZF este capabilă să îmbunătățească semnificativ performanța motorului electric prin progrese software și semiconductoare. Compania a dezvoltat o arhitectură de invertor extrem de scalabilă și modulară ce permite OEM-urilor flexibilitate maximă în clasele de tensiune de 400V și 800V.

Platforma modulară a invertorului nu depinde de semiconductoare prestabilite și este proiectată ca să sprijine producătorii de vehicule în tranziția de la utilizarea semiconductoarelor tradiționale pe bază de siliciu la semiconductoarele de carbură de siliciu (SiC) și este pregătită pentru tendințele viitoare ale semiconductoarelor. Mai mult, este controlată de algoritmi software extrem de inteligenți, ce optimizează legătura între condițiile limită ale semiconductorului de putere și software-ul de control, pentru a exploata la maximum configurația semiconductorului.

Echipa de inginerie din Timișoara a contribuit la dezvoltarea designului invertorului din 2023 și a împărtășit lansarea cu succes a unui vehicul electric sport cunoscut în Europa.

Sisteme de șasiu avansate

Pe lângă electromobilitate, produsele by-wire ale ZF, ca sistemele de frânare, direcție și amortizare, controlabile electronic și interconectate, sunt exemple de produse de ultimă generație în segmentul de volum auto. Cu portofoliul său larg și expertiza în tehnologiile de șasiu, ZF gestionează controlul longitudinal, lateral și vertical al unui vehicul și rețelele asociate sub formă de hardware și software. Este un potențial mare pentru viitor în componente de șasiu interconectate.

Inginerii ZF care lucrează în acest domeniu în Timișoara se concentrează în principal pe proiecte legate de controlul integrat al frânei, modulul secundar de frână, controlul stabilității electronice și sistemele de amplificare electronică ale frânei.

Dr. Sever Scridon, director general @ ZF R&D Tech Center Timișoara.

ZF Tech Center din Timișoara

Dezvoltarea ZF Tech Center contribuie la progresul industriei regionale de înaltă tehnologie și permite crearea de locuri de muncă atractive în domeniul noilor tehnologii. În Timișoara, ZF oferă un mediu de lucru remarcabil și laboratoare de ultimă generație la unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume. „Inginerii care ni se alătură pot beneficia de oportunități excelente de carieră, cu acces la nivel mondial la proiectele care modelează transformarea mobilității globale”, declară Dr. Sever Scridon, director general ZF R&D Tech Center Timișoara.

ZF R&D Tech Center Timișoara a rezultat din divizia de automobile a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din ZF din ianuarie 2019. BeeSpeed lucra deja pentru ZF Lifetec (fosta Divizie de Sisteme de Siguranță Pasivă ZF) din 2008. În ultimii ani, ZF și-a extins competențele hub-ului de inginerie din vestul României de la sisteme de direcție și frânare la soluții de mobilitate electrică și software și extinde echipele de inginerie pe toate segmentele.

    DESPRE ZF

    Este o companie globală de tehnologie care furnizează produse și sisteme avansate de mobilitate pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială. Gama sa completă de produse se adresează în principal producătorilor de vehicule, furnizorilor de mobilitate și startup-urilor din domeniile transportului și mobilității.

    ZF electrifică o gamă largă de tipuri de vehicule. Prin produsele sale, contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la îmbunătățirea mobilității sigure. Pe lângă sectorul auto – autoturisme și vehicule comerciale -, deservește și segmente de piață precum mașini de construcții și agricole, energie eoliană, propulsie navală, transmisii și sisteme de testare.

    Cu circa 168.700 de angajați la nivel mondial, operează 162 de locații de producție în 31 de țări. În România, are aproximativ 4.700 de angajați în cinci locații: fabrici de producție în Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita și ZF R&D Tech Center din Timișoara. Locurile vacante la ZF Tech Center din Timișoara sunt listate aici.

    Articole din aceeași categorie
    Total
    0
    Share