96 la sută dintre primii masteranzi ABSL au fost angajați în domeniul serviciilor pentru afaceri

Industria serviciilor pentru afaceri, una dintre cele mai profitabile din România, are un potențial al pieței de 300.000 de oameni în următorii ani și are acum 120.000 de angajați. Nevoia de forță de lucru calificată a determinat companiile să acționeze pe mai multe direcții pentru identificarea personalului, printre care și crearea programului de masterat în Business Services.

Masteratul a fost creat de ABSL în parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE), la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, și oferă 50 de locuri pentru tinerii interesați de o carieră în domeniu. 30 sunt susținute cu burse de companiile membre ABSL. Anul acesta, înscrierea la masterat se face între 23 și 25 iulie și include un examen scris și un interviu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Nevoia de forță de lucru calificată în această industrie a stat la baza deciziei ABSL de a crea un program de masterat care să îmbine teoria cu practica, să-i pregătească pe tineri pentru ceea ce se cere în companii și să le dea șansa de a găsi un loc de muncă într-o industrie ce se dezvoltă puternic – oferind oportunități pe măsură”, afirmă Cătălin Iorgulescu, vicepreședinte ABSL.

Cursurile masteratului sunt predate de profesorii de la ASE, iar seminariile sunt susținute de specialiști cu experiență, angajați ai companiilor membre ABSL. O parte importantă a seminariilor o reprezintă studiile de caz, în care masteranzii sunt puși față în față cu realitatea din piață și cu exemple de bune practici din industrie. La finalizarea masteratului ABSL, studenții erau angajați, în proporție de 96 la sută, în industria serviciilor pentru afaceri. În plus, au realizat proiecte complexe încă din timpul cursurilor.

DESPRE ABSL 

Este cea mai importantă organizație ce reprezintă sectorul de Business Services și are în componență cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center, Business Process Outsourcing, Information Technology Outsourcing, Research and Development.

Articolul anterior

Cluj-Napoca: Clădirea care găzduiește birourile HP, IBM și PwC își schimbă proprietarul

Articolul următor

Groupe Renault România are un nou director administrativ şi financiar

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share