Banner

Adrian Cojocaru reprezintă România la cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene

Foto: ACEEA

Chef la Hotel Restaurant La Castel din Iași, Adrian Cojocaru va concura, alături de alți 17 colegi din toată lumea, pentru titlul de Master of Pasta, la Campionatul Mondial de Paste Barilla, în 24-25 octombrie, la Milano.

Este al doilea an consecutiv în care România are un reprezentant la cea mai importantă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene, jurizată de chefi cu stele Michelin. Din juriu fac parte chefi faimoși, precum Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Holger Stromberg, și fotograful american de food, Brittany Wright.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Rețeta cu care Adrian participă la concurs are în centru brânza de burduf și se numește “Linguine: Cinci gusturi ale prospețimii”. “Preparatul este inspirat din copilăria mea, de gusturile cu care am crescut, de prospețimea produselor, de aerul curat și oamenii simpli alături de care am copilărit. Rețeta va îmbina ciuperci de pădure cu ceapă verde, usturoi, praz, pătrunjel, salată și roșii uscate, dar vedeta preparatului va fi brânza de burduf, un produs tradițional românesc, ușor picant, regândit sub forma unei spume fine”, spune Adrian Cojocaru.

Marele premiu al competiției constă într-un program de training la Școala Alma Culinary, care va include lecții predate de unii dintre cei mai de succes chefi din lume. Câștigarea unui astfel de premiu reprezintă și o importantă rampă de lansare internațională.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share