Ai nevoie de 5-10 ani de muncă serioasă ca să ai parte de succes peste noapte

Sunt obișnuită să muncesc cu adevărat și îmi iau rolul foarte în serios. Și îmi și place treaba asta, pentru că eu cred în munca cinstită și în activitate care să dea roade frumoase în timp.

Maria Nicuțar

Marketing and Content Creator @ marianicutar.ro

Nu cred că detest prea multe lucruri în lume, dar unul dintre ele este să lâncezesc. A lâncezi este un verb care despre o formă de inacțiune împletită cu silă, delăsare și lene. Mai rău de atât chiar nu se poate, cel puțin pentru mine. 🙂

Ca să înțelegem de la bun început despre ce vorbim, eu sunt Fecioară cu ascendent în Fecioară. Mai fecioară decât mine nu se poate. Sunt la cota maximă de vrednicie. Ba chiar dau pe dinafară și aici îmi supăr copiii și soțul. Ei știu ce înseamnă: “Dom’le, dacă eu am pus cărțile în bibliotecă la centimetru, voi de ce le mișcați?”. Rolling eyes 😉

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Dar să revenim. Promit să discutăm și despre zodii, odată și odată. Voi aduce un elogiu lung zodiei Fecioară. 🙂

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Să vorbim despre succes peste noapte. Este, probabil, cea mai nebunească idee din câte am văzut vreodată. Și îmi dau seama, scriind aceste cuvinte, că eu am fost învățată și setată să gândesc că succesul se câștigă doar prin muncă. Așa m-au învățat părinții și așa îi învăț și eu pe copiii mei. Nu le-am spus niciodată nimic despre tras lozul cel mare, câștigat la tombola vieții, mâncat r..hat și apoi câștigat bani, combinații câștigătoare, etc.

La noi, succesul peste noapte vine după ani de muncă. Și partea cea mai bună este că în anii aceștia am putea să avansăm mult mai rapid dacă:

  • Am crede mai mult în noi înșine și am avea încredere în forțele proprii. Fiindcă nimeni nu o să-ți clădească succesul pentru tine, așa că ai face bine să stai bine cu încrederea în tine și cu stima de sine.
  • Am învăța să nu ne mai criticăm așa de des. Ne tragem la fund de fiecare dată când ne criticăm excesiv. E bine să ne dăm seama că am greșit și că se putea mai bine, dar este eronat să ne risipăm energia și timpul ca să ne criticăm ore în șir, zile în șir, ani în șir. Sună aiurea, dar sunt oameni care se critică de când se știu pe aceleași teme și aspecte (Sunt amețită, Sunt dezordonată, Sunt mână spartă, etc. – Vi se pare cunoscut?).
  • Am accepta că vor fi eșecuri și că din ele învățăm foarte multe. Doar să nu te pună niciodată la pământ pentru prea mult timp. Dă-ți voie să îți plângi pierderile și greșelile. Asumă-ți-le. Recunoaște-le. Învață din ele și mergi mai departe mai bine decât până acum 🙂 Ar fi o treabă minunată să stai bine cu nervii, ca să treci cu brio peste toate eșecurile din care ai o tonă de învățăminte de tras.
  • Am înțelege că nu vom reuși niciodată nimic pe cont propriu. Totul se face cu ajutorul celor din jur. Doar să fie oameni de încredere, căci am avut eu și încă mai am (îi țin la distanță) oameni care mi-au sabotat munca cu tot felul de vorbe care mi-au tăiat elanul până în punctul în care mi-am pus sub semnul întrebării propriile pasiuni. Deci alegeți-vă bine de tot oamenii din jur, cei la care mergeți când aveți nevoie de sprijin, ridicat moralul, dat încredere, oferit un șut în fund să vă reveniți mai repede după un eșec.
  • Am reuși să-i ținem la distanță pe cei care ne taie încrederea și avântul. Gen cei care pot spune vorbe precum: “Nu o să reușești” , “Nu știu de ce te chinui”, “Sunt alți scriitori mai buni ca tine și tot nu au avut succes”, “Blogurile nu prea mai au succes. Mai bine te îndrepți spre încă un job”, “Dacă nu au ieșit bani din blogul tău în primul an, nu cred că vor ieși niciodată”. Dar noi știm că oamenii nu pot oferi altceva decât ce au în ei înșiși. 🙂 Personal, i-am exclus complet din viața mea profesională pe cei care mi-au tăiat vreodată elanul. Accept critica constructivă. Nu accept să intri în viața mea cu bocancii.
  • Am reuși mai multe dacă am înțelege că succesul are nevoie de răbdare și perseverență. Să nu renunți niciodată la un vis în care crezi și la un lucru pe care îl faci cu pasiune, cu toată inima. Renunțarea este singură formă sigură de a-ți anula orice șansă de succes.

Așa că succesul pe mine mă va prinde muncind în direcția în care mă duce pasiunea. Nu voi atinge niciodată perfecțiunea în ce fac și în nici un rol pe care îl am (mamă, scriitoare, jurnalistă, bloggeriță ș.a.m.d.). Dar drumul către perfecțiune este un lucru uimitor. 🙂 Și necesar!

Să aveți succes în tot ce faceți!

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share