Americanii de la Varroc și ELBA vor produce echipamente de iluminat pentru industria auto, la Timişoara

Compania Varroc Lighting Systems, cu sediul central în Michigan, specializată în realizarea corpurilor de iluminat pentru industria automotive, a semnat un acord de colaborare cu societatea timişoreană ELBA, cu activitate în acelaşi sector.

Joint-venture-ul înfiinţat de cele două companii va fi localizat în Timișoara şi se va concentra pe realizarea de produse electronice în domeniul iluminării auto. Cum electronica este tot mai prezentă în produsele de iluminat, acest parteneriat va ajuta la dezvoltarea companiei americane pe piaţa europeană.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Varroc deja proiectează și dezvoltă propriile echipamente electronice și software propriu, iar adăugarea integrării verticale a procesului de producție va sprijini creșterea noastră profitabilă. ELBA este recunoscută ca specialist în iluminat pe piața europeană și ne așteptăm la un parteneriat de succes”, declară președintele și directorul Varroc Lighting Systems, Stephane Vedie. “Piața globală de iluminat se confruntă cu schimbări majore, în care integrarea electronică este esențială pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale clientului final. Suntem nerăbdători să lansăm noua societate mixtă, să integrăm vertical și să optimizăm furnizarea de componente electronice”, completează Bogdan Cocian, CEO-ul ELBA.

Parteneriatul cu ELBA este a doua inițiativă de acest fel a companiei Varroc Lighting, în ultimele luni. În iulie, compania a achiziționat compania Sa-ba Automotive, producător de produse de iluminat mici și electronice din Turcia. Cu sediul central în Plymouth, Michigan, compania americană are peste 7.200 de angajaţi, cu operaţiuni în Africa, Asia, Europa, America de Nord şi de Sud.

Articolul anterior

iProspect are un nou Managing Director

Articolul următor

Ex-directorul de marketing al PepsiCo preia aceeaşi funcţie la Huawei România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share