Peste 9.000 de angajați de la Carrefour România au avut la dispoziție, în pandemie, o linie dedicată, deservită non-stop de 300 de psihoterapeuți, ca sprijin emoțional.
Potrivit conducerii companiei, Carrefour alocă o atenție sporită angajaților săi prin beneficiile oferite la locul de muncă. Printre altele, compania a avut, în 2020, în medie, șase ore și jumătate de training dedicate pentru fiecare angajat, un plus de 3,3 ore per angajat, în medie, față de 2019. Retailerul a oferit și o asigurare de sănătate suplimentară pentru 18.000 de angajați, anul trecut.
Campania #PentruSuflet 2020 a venit în sprijinul a 9.020 de angajați cu o linie dedicată Carrefour, deservită non-stop de 300 de psihoterapeuți în decursul a 9.826 de ore, ca sprijin emoțional pe toată perioada pandemiei. Diversitatea și incluziunea socială reprezintă o altă componentă importantă a politicii de CSR ale Carrefour. 1,4 la sută dintre angajații Carrefour România sunt persoane cu dizabilități.
În 2020, Grupul Carrefour a obținut o performanță non-financiară de 115 la sută, în creștere față de 2019 (114 la sută), ceea ce indică o depășire a targetului inițial cu 15 la sută. Carrefour România a obținut, prin campaniile de CSR, scoruri în creștere față de 2019 pe principalii piloni vizați: susținerea producătorilor locali, grija față de mediu, reducerea risipei alimentare și crearea unei platforme puternice de tranziție spre o alimentație sănătoasă.
„În urmă cu câțiva ani, ne-am luat angajamentul de a oferi consumatorilor alimente mai bune – mai sănătoase, mai sigure, produse local și oferite la un preț accesibil. O promisiune ce răspundea îngrijorărilor tot mai crescute din rândul consumatorilor cu privire la calitatea mâncării pe care o pun pe masă, pe care am tradus-o în acțiuni concrete de business și programe cu impact durabil în comunitățile locale.
Rezultatele politicilor de responsabilitate socială reflectă orientarea strategică a Carrefour către o alimentație sănătoasă și de calitate, protejarea mediului și conservarea resurselor naturale, și contribuția în dezvoltarea unei agriculturi sustenabile, în care culturile ecologice și micii producători reprezintă o pondere semnificativă. Realizând un bilanț al anului 2020, considerăm că ne-am atins obiectivele propuse. În continuare, rămânem un partener de încredere pentru consumatori, producători, comunități și societate în ansamblul ei”, spune Alina Gamauf, membru în Comitetul Executiv Carrefour România pentru HR, Corporate Affairs & CSR.

Printre altele, peste 7.425 tone de legume și verdețuri comercializate în 2020 au fost produse local, prin Cooperativa Vărăști, și peste 400 de fermieri s-au înscris în Programul Creștem România BIO. Mai mult de 5.000 de persoane au contribuit la colectarea a circa 100.000 de PET-uri și au primit la schimb peste 28 de tone de fructe și legume românești.
În 2020, Carrefour a extins și programul Deschidem Vinul Românesc și a făcut disponibile la nivel național 36 dintre vinurile comercializate la nivel regional. Programul Cutia cu Bucurie, desfășurat de Carrefour în parteneriat cu 25 de ONG-uri, a pus la dispoziția familiilor vulnerabile peste 4.100 de kit-uri.
Prin toate măsurile extreme de siguranță și igienă din magazine, echipamentele și protocoalele sanitare excepționale, Carrefour România a primit Certificarea internațională de Conformitate – SAFE Asset Group care atestă rigurozitatea și corectitudinea măsurilor anti-Coronavirus.