Angajații Holcim România au donat 16.000 de euro pentru patru cauze sociale

Implicarea angajaților Holcim România în programul “Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017” – o campanie derulată la nivel global, concomitent, în cele 90 de țări în care este prezent Grupul LafargeHolcim – s-a concretizat în implementarea acțiunilor pentru creșterea siguranței la locul de muncă și prin donarea a 16.000 de euro pentru patru cauze sociale.

Fiecare centru operațional Holcim din România a identificat cauza pe care o va susține. Fabrica din Aleșd dotează cu un generator electric Centrul de persoane vârstnice din localitatea Dumbrava, Bihor, iar fabrica din Câmpulung realizează o donație esențială către Centrul de Transfuzii din localitate. Echipa Stației de Măcinare Holcim din Turda a decis să direcționeze fondurile spre achiziția de mobilier pentru un apartament dintr-o unitate de tip familial. Stațiile de Betoane și Agregate, împreună cu echipa de la sediul central și cea a Centrului Tehnic, au ales să sprijine financiar acțiunile Asociației De-a Arhitectura, care promovează și le predă copiilor arhitectura, prin proiecte derulate în școli.

În cadrul programului, derulat luna trecută, angajații Holcim au participat la peste 200 de activități, în 25 de locații. Media de participare s-a ridicat la 9,64 activități de persoană. La fel ca la prima ediție a campaniei, gradul de participare a angajaților Holcim este transformat în donații. “Întreaga echipă Holcim România s-a implicat și a participat la programul dedicat Securității și Sănătății, prin care urmărim scopul nostru: Zero Accidente. Dedicarea lor le aduce un ajutor și altora. Ne concentrăm constant pe creșterea nivelului de securitate și sănătate în muncă, iar în luna mai, o întreagă serie de activități a contribuit la acest obiectiv. Prima ediție a făcut posibilă marcarea, în aprilie, a 365 de zile cu zero accidente în cadrul operațiunilor Holcim România, iar indicatorii interni de siguranță s-au îmbunătățit semnificativ. Aceste demersuri ne vor ajuta să mergem mai departe, spre creșterea gradului de siguranță a activității profesionale”, declară Mădălina Crăciunescu, director Organizație și Resurse Umane Holcim România.

Conform temei “Stop acțiunilor nesigure”, au fost derulate simulări majore de incendiu, ce au implicat multiple echipe de pompieri, cursuri de educație rutieră și conducere defensivă, cursuri tehnice privind standardele de siguranță, cursuri de prim-ajutor, ateliere de nutriție, evenimente deschise pentru comunitate și competiții sportive.

Indicatori ai Securității și Sănătății în Muncă

Prin sistemele integrate de monitorizare GPS a flotei auto, Holcim a obținut reducerea mediei depășirilor de viteză în trafic la doar 0,14 la sută din totalul șoferilor care transportă mărfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40 la sută, implementarea unei politici de zero toleranță asupra șoferilor care nu folosesc centură de siguranță, pe toată perioada transporturilor, și respingerea, pe întregul flux intrare-ieșire din cadrul operațiunilor, a autovehiculelor supraîncărcate, ce transportă materiile prime sau mărfurile companiei. Șoferii care respectă regulile impuse și prezintă o îmbunătățire semnificativă a comportamentelor auto se bucură de un program dedicat de recunoaștere și recompensare.

DESPRE HOLCIM ROMÂNIA

Activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Deține două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 14 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București. Compania are circa 800 angajați în România. Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim, în 2015. Cu peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă era de tehnologii și inovații de vârf, în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului al XXI-lea.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share