Banner

Anunțurile de angajare care afișează salariul atrag cu 37% mai mulți candidați decât cele care îl țin secret

Transparența ofertei salariale în anunțul de angajare este un criteriu tot mai important în alegerea jobului, mai ales sub impactul inflației în creștere și a mobilității accelerate ale candidaților.

Selectarea joburilor care afișează salariul devine o tendință tot mai clară în căutările candidaților români, mai ales că ei folosesc funcția de ordonare a joburilor inclusiv după nivelul salariului, pe lângă domeniu, locație, nivel de experiență sau mod de lucru. Conform datelor din platforma de recrutare BestJobs, anunțurile care menționează oferta salarială primesc cu 37 la sută mai multe CV-uri. Peste un sfert din totalul candidaturilor s-au îndreptat către acele anunțuri care menționează salariul. În acest moment, un job din cinci, de pe platformă, are salariul publicat.

“Faptul că tot mai multe anunțuri afișează salariul este un semn clar că angajatorii au început să răspundă nevoilor candidaților, mai ales în acest an, când atragerea de talente potrivite s-a dovedit a fi o provocare. Așa cum am observat și din răspunsurile angajaților la sondajele noastre, salariul este un factor de decizie în aplicarea la un job sau în schimbarea lui, întrucât peste 60 la sută dintre respondenți și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare. Afișarea salariului în anunțul de angajare le oferă un avantaj recrutorilor, deoarece atrag mai mulți candidați și selecția candidaților se face mai eficient”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

În aprilie, cei mai mulți candidați s-au orientat către vânzări (+70.000 de candidaturi), management (53.000), financiar/ contabilitate (aproape 40.000), administrativ/ secretariat (27.000) și IT/ telecom (+26.000). Oferta este variată, dar sunt câteva domenii care predomină pe piața muncii la nivel național. Vânzările sunt în topul ofertelor din toate județele, la fel și ingineria și financiar/ contabilitate. Județele Brașov și Arad se remarcă prin numeroasele oferte în inginerie, iar Clujul pentru nevoia de informaticieni. Pe lângă domeniile-vedetă, București și Ilfov oferă un număr mare de oportunități pentru specialiștii în logistică.

Munca în sistem hibrid își conturează și mai mult prezența în oferta de joburi de pe BestJobs. 16 la sută dintre anunțurile permit împărțirea activității între sediu și biroul de acasă. Și oferta de joburi remote s-a menținut la un nivel crescut: mai mult de zece la sută din volumul total al joburilor disponibile menționează posibilitatea muncii de oriunde. Ele au atras peste 15 la sută dintre candidaturi și au reprezentat circa cinci la sută din volumul de căutări înregistrate după cuvinte-cheie. Topul domeniilor cu cele mai multe oferte active de joburi, în aprilie, a fost dominat de vânzări, IT/ telecom, management, financiar/ contabilitate și inginerie.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share