Baia Mare: Polonezii de la Blachotrapez construiesc o fabrică nouă, pentru a-și dubla business-ul

Unicul producător din România de țigle metalice și accesorii pentru acoperiș, care folosește materie primă ThyssenKrupp, Blachotrapez pregătește două investiții importante pentru 2018, care vor duce compania, în doi ani, la o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro.

În acest moment, Blachotrapez are o capacitate de producție anuală de trei milioane de metri pătrați, la fabrica din Baia Mare. Planul de afaceri pentru următorii doi ani include construcția unei noi hale de producție la Baia Mare și a unei noi fabrici destinate acoperișurilor de locuințe, precum și deschiderea a cinci noi puncte de vânzare, anual. Aceste investiții vor duce la dublarea capacității de producție și a cifrei de afaceri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru Blachotrapez, 2017 a fost un an al confirmărilor: o cifră de afaceri estimată la 12,2 milioane de euro, în creștere cu circa 20 la sută față de anul trecut, deschiderea a trei noi puncte de vânzare și obținerea autorizațiilor pentru construcția unei noi hale de producție la fabrica de la Baia Mare, investiție estimată la 800.000 de euro. “Segmentul țiglelor metalice înregistrează creșteri importante: în 2017, a ajuns la 65 la sută din totalul pieței sistemelor de acoperiș. Tehnologiile de producție s-au îmbunătățit, oferă o calitate la nivel înalt, vorbim de materiale ușoare, manevrare facilă și garanție pe termen lung. Acoperișurile metalice oferă și o gamă variată de modele. Sunt potrivite pentru casele noi și vechi, moderne ori cu design tradițional”, afirmă Jaroslaw Turczynski (foto), CEO Blachotrapez România.

DESPRE BLACHOTRAPEZ

În 1970, în Polonia a fost înființată firma de învelitori de acoperiș a soților Jan și Teresa Luberda, care execută lucrări de acoperire a caselor, montaj de jgheaburi și prelucrări în atelierul propriu. A crescut constant și s-a transformat în companie de producție și comerț, fiind un distribuitor important de tablă de la uzinele metalurgice Lenin (azi ArcelorMittal), Florian și Konin. Prima unitate de producție este înființată în 1992, la Ponice, iar primul punct de vânzare cu amănuntul este deschis în anul următor, la Sekocin. În 2003 începe producția la noua fabrică de la Sekocin Nowy, lângă Varșovia. Din 2004, după intrarea Poloniei în UE, produsele Blachotrapez ajung pe piețe externe – inclusiv în România, din 2006. Blachotrapez SRL este înființată în 2010. Patru ani mai târziu a fost inaugurată fabrica de la Baia Mare, care acoperă 900 mp și are o capacitate de producție de trei milioane mp (20.000 de tone de oțel)/an. Compania are o rețea proprie de vânzare cu amănuntul prin 21 de filiale din România, iar produsele sale se găsesc în peste 250 de puncte de distribuție en gros din țară. Exporturile merg către Ungaria și Bulgaria, iar planurile de dezvoltare la export includ Serbia și Ucraina.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share