Banner

Băieții buni din energie

Din 2012, de când s-a deschis calea către liberalizarea pieței de furnizare a enegiei electrice și gazelor naturale, românii își pot alege liber furnizorul de electricitate și gaze naturale. Totuși, identificarea furnizorului potrivit pentru fiecare consumator final se poate dovedi un proces dificil, care implică studierea ofertelor de preț, compararea condițiilor contractuale și de plată, precum și întocmirea documentelor de transfer.

ALL Energy Broker intervine în acest proces și îl transformă într-o operațiune simplă pentru consumatorul final. Consultanții săi pun la dispoziție toate informațiile de care clientul are nevoie, îl asistă pe acesta în procesul de selecție a ofertelor, întocmesc dosarul de transfer către furnizorul ales și oferă, periodic, informații despre noile oferte apărute pe piață. Toate aceste servicii sunt oferite gratuit. “Liberalizarea pieței de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale creează premisele înființării și funcționării unei piețe secundare. Este vorba de piața intermedierii. Viziunea noastră este una cu acoperire națională, generatoare de transparență și etică, într-un domeniu rezervat, până de curând, așa-numiților <băieți deștepți din energie>. Se creează acum oportunități de business curat și transparent, eliberat de tarele societății de tip monopolist și independent de mediul politic”, spune Laurențiu Fufezan-Jiman, CEO și co-fondator al companiei ALL Energy Broker.

În următorii cinci ani, ALL Energy Broker își propune să devină cel mai relevant jucător pe piața consilierii și intermedierii în furnizarea de energie electrică și gaze naturale din România. La 1 martie 2016, societatea fondată la Sibiu număra trei Regionali Manageri, șase Agency Manageri, 15 Unit Manageri și aproximativ 50 de consultanți. Managerii regionali sunt într-un permanent proces de selecție și recrutare de consultanți și Unit Manageri, pentru a acoperi toată aria asumată, astfel încât, până la finalul anului, ALL Energy Broker să opereze în toată țara, cu o structură formată din opt Regional Manageri, 40 Agency Manageri, 200 Unit Manageri și 2.000 de consultanți de vânzări.

“Am reușit să atragem, la nivel național, o forță de vânzări formată din oameni cu experiență – brokeri de asigurări, profesioniști din telecom, media, horeca, alte categorii de vânzări -, parteneri și în alte proiecte majore. Ei au înțeles oportunitatea și s-au arătat interesați de câștigul ofertant de pe această piață. Îndeplinirea obiectivelor de recrutare și pregătire profesională a echipei de vânzări este în strânsă legătură cu capacitatea de a stabili relații avantajoase de colaborare cu furnizorii. Practic, este un proces ce se potențează în dublu sens: pe de o parte, echipa crește și se dezvoltă dacă are la vânzare produse competitive, oferite de furnizori serioși. Pe de altă parte, relația cu furnizorii se întărește și se dezvoltă odată cu maturizarea echipei de vânzări”, afirmă Laurențiu Fufezan-Jiman.

Schimbarea furnizorului este un serviciu gratuit, pentru care nu se percep taxe de conectare sau contractare. Ea nu implică modificări de ordin tehnic de distribuție energie. Nu este afectată calitatea alimentării cu energie electrică și nu vor exista întreruperi în alimentare. Practic, după ultima citire a contorului, consumul nu va mai fi transmis către vechiul furnizor, ci va fi transmis noului furnizor de către distribuitor. “Odată devenită legală posibilitatea fiecărui consumator de a-și alege furnizorul de servicii și de a negocia clauzele contractuale, o piață concurențială aduce nu doar prețuri mai mici pentru energie, ci și servicii mai bune față de clienți. Avantajul adus de mandatarea unui broker constă, pe de o parte, în ancorarea permanentă la noutățile pieței și transformarea oportunităților în optimizarea ofertei către tine. Pe de altă parte, beneficiezi de forța de negociere dată de volumul mulțimii clienților contractați. Unde-s mulți, puterea crește”, este convins CEO-ul ALL Energy Broker.

Compania își propune să colaboreze cu toți furnizorii licentiați. Totuși, vor avea parte de o atenție sporită cei care dețin sau țintesc o cotă de piață relevantă, ca o garanție a solidității și seriozității, furnizorii integrați de energie electrică și gaze naturale și cei care se adresează atât consumatorilor mari, cât și consumatorilor mici.

CINE SUNT OAMENII DIN CONDUCEREA ALL ENERGY BROKER

CEO și co-fondator al companiei ALL Energy Broker, Laurențiu Fufezan-Jiman (foto) are o experiență de peste 15 ani pe piața asigurărilor și vine cu expertiza dobândită în vânzări, organizarea echipelor de consultanți, modelele complexe și motivante de comisionare. În 2007, a participat la organizarea și coordonarea unei echipe de 4.000 de agenți, cu rezultate peste media națională, în cadrul campaniei naționale de pensii – pilon II. Cu unii dintre ei colaborează și în cadrul ALL Energy Broker.

Co-fondatorul companiei și Managing Partner este Răzvan Biriș. În cei 16 ani lucrați în mass-media, comunicare și publicitate, a reprezentat mai mult de 50 de clienți, dintre care cinci la nivel național, a gestionat bugete de peste un milion de euro, anual, și a derulat sute de colaborări cu media locală și națională. Punctul său forte este expertiza în reprezentarea clienților, organizarea de evenimente, proiecte și campanii, precum și capacitatea de a comunica eficient, cu orientare spre vânzări imediate.

Un rol cheie în cadrul ALL Energy Broker îl deține Adriana Țuluca-Marina, director comercial și dezvoltare. Are o experiență de peste opt ani în energie – mai bine de cinci ani a lucrat în cadrul departamentului de vânzări și achiziție energie, în cadrul Enel Energie Muntenia, iar în ultimii doi ani și jumătate a făcut parte din echipa RWE Energie. Ultima funcție ocupată a fost cea de Development Director.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share