Banat Business Park: Cel mai mare parc industrial din vestul țării și-a deschis oficial porțile

Foto: B. Braun

Parcul industrial din comuna Sânandrei are o suprafață totală de 856.700 de metri pătrați, plan urbanistic zonal aprobat și beneficiază de infrastructura dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului și hidranți certificați FM Global, gaz, apă, canalizare și fibră optică.

Cele 41 de parcele se vând cu toate utilitățile incluse în prețul terenului și pot fi comasate și divizate, în cazul în care acest lucru ar fi solicitat. Clienții parcului industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor și impozitelor pe o perioadă de 49 de ani. “Printre primii clienți se numără B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. Compania germană derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale și farmaceutice și al serviciilor de dializă, și are circa 800 de angajați în România. În perioada următoare, va demara o investiție de tip greenfield, în Banat Business Park, prin care va construi la Sânandrei o fabrică de soluții perfuzabile, un centru de cercetare și dezvoltare științifică, cu laboratoare specializate, și un nou centru logistic. Investiția va demara în august 2017, va fi finalizată până în 2020 și va genera în jur de 250 de noi locuri de muncă”, declară Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Localizat în comuna Sânandrei, Banat Business Park se află la cinci kilometri de Timișoara, la intersecția cu viitorul drum express ce va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta-București, E69 și Timișoara.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share