Continental își cheamă angajații din Europa să-și exercite dreptul la vot la alegerile europene care au loc între 23 și 26 mai.

“De zeci de ani, Uniunea Europeană a fost cea mai de succes fundație pentru libertate și pace în Europa. Oricine nu votează permite altora să le determine soarta. Vocea Europei contează cel mai mult atunci când o amplificăm cu toții”, declară directorul executiv al Continental, Dr. Elmar Degenhart.

Potrivit directorului de Resurse Umane al companiei, Ariane Reinhart, două treimi din exporturile germane se îndreaptă către țările europene. “Aceasta înseamnă un singur lucru: clienții din Europa se asigură că avem de lucru aici. O Europă puternică ce se dezvoltă și asigură viitorul locurilor de muncă”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru Continental, piața unică europeană este cea mai puternică din punct de vedere al vânzărilor. În 2018, compania a avut o cifră de afaceri în Europa de 21,8 miliarde de euro – aproape jumătate (49 la sută) din vânzările sale globale, de 44,4 miliarde de euro. Dintre cei 245.000 de angajați, în jur de 140.000 (57 la sută) sunt în peste 250 de locații europene, în aproape toate țările UE. În ultimii zece ani, Continental a investit circa 12 miliarde de euro în mobilitate sigură, curată și inteligentă în Europa. Majoritatea celor 49.000 de ingineri ai companiei lucrează pe acest continent.

Să iei libertatea și democrația drept lucruri sigure reprezintă un risc, avertizează Dr. Degenhart. “Libertatea și democrația reprezintă o poliță de asigurare pentru comunitatea noastră. Trebuie să apăram ambele fundații și să le reînnoim continuu. Exprimarea votului în alegerile europarlamentare este, deci, un angajament important pentru democrație și creștere economică. Discuțiile lungi, trasate în jurul Brexitului incert, ne arată ce înseamnă <mai puțină Uniune Europeană>: garduri de frontieră, dislocări, oportunități mai puține și perspective nesigure”.

Directorul executiv al Continental le cere alegătorilor să-și determine propriul viitor. “Există o mulțime de oportunități aici, pentru ei. Eșecurile din procesul de unificare europeană le reduc oportunitățile de creștere, la fel cum este în cazul nostru, al tuturor. În vremurile de dispute comerciale internaționale, o Europă slăbită este un teren fertil pentru alte puteri, mai puțin liberale. O comunitate puternică, europeană și o piață unică europeană sănătoasă reprezintă cea mai bună cale de a ne proteja climatul social, economic și ecologic”.

De doi ani, Continental promovează ideea europeană și le oferă tinerilor șansa de a experimenta oportunitățile oferite de o Europă unită pe piața muncii. În acest scop, a inițiat programul Experiencing Europe, în 2017. Acesta oferă tinerilor din Germania, care caută un loc de muncă, posibilitatea de a finaliza două stagii, fiecare cu o durată de două săptămâni, într-o altă țară europeană. În schimb, tinerii din alte țări pot face un stagiu în Germania.

Și alte companii, precum Schaeffler, Thomas Cook și DHL, sunt implicate în proiect. În total, circa 100 de tineri au participat la program până acum. Ei pot folosi această experiență internațională pentru a-și îmbunătăți profilul și pentru a-și asigura un loc de muncă la una dintre companii: patru participanți finalizează în prezent perioada de ucenicie la Continental, iar unu completează un program de studiu în companie.

Între 1999 și 2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale grupului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2018, circa 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Continental își împarte profitul cu angajații: 150 de milioane de euro, pentru 220.000 de salariați

Compania Continental își implică angajații, la nivel global, la profitul obținut. Pentru…

O companie IT din România le permite angajaților să lucreze de acasă nelimitat

La doi ani după extinderea operațiunilor din România, prin cel de-al treilea…

Simon Maurer (Maurer Imobiliare): “Mediocritatea nu este acceptată în firma noastră”

Lui Simon Maurer, antreprenorul născut în România, crescut în Germania și revenit…

Enel a încheiat o poliță de asigurare împotriva COVID-19, pentru toți angajații

Una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa, după capitalizarea…