Cluj-Napoca: Prințul Charles a devenit Doctor Honoris Causa al UBB

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a decernat, în cadrul unei ceremonii solemne organizate astăzi, în Aula Magna a UBB, titlul de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales.

Distincţia a fost acordată în semn de recunoaștere a contribuției Prințului de Wales în domeniul valorificării patrimoniului cultural românesc, al promovării valorilor istorice multiculturale, cunoașterii mediului spiritual și natural românesc peste hotare, precum și pentru întărirea cooperării dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și România.

Titlul de Doctor Honoris Causa a fost înmânat de rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, și de președintele Senatului, pr. prof. dr. Ioan Chirilă. “Prin proprietăți, prin fundații și asociații, prin încurajarea investițiilor și a competiției, prin interesul pentru restaurarea monumentelor și protecția naturii, dar mai ales prin exemplul personal, prințul de Wales a devenit un adevărat protector al Transilvaniei și al României. De la Viscri, din centrul Transilvaniei istorice, și până la Săpânța, în inima Maramureșului istoric, Alteța Sa Regală, cu ajutorul Trustului <Mihai Eminescu>, al altor organizații, fundații și asociații, dar mai ales cu ajutorul oamenilor inimoși care-l înconjoară și prețuiesc, lasă sigilii perene, în vederea conservării tradițiilor istorice și a naturii neîntinate. Prințul Charles se constituie într-un adevărat ctitor, reconciliind natura cu istoria, credința cu arhitectura, modernitatea cu monumentele trecutului”, a precizat acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.

ASR Prințul de Wales și-a început discursul de mulțumire în limba română. S-a declarat deopotrivă “profund mișcat și foarte recunoscător pentru marea și deosebita onoare” de a fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al “celei mai vechi universități din România și una dintre cele mai prestigioase din Europa”. “Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special? Răspunsul este, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români, patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie – identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare, pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a afirmat Prințul Charles, cu ocazia discursului rostit în cadrul ceremoniei.

Articolul anterior

Elefant.ro are un nou director de marketing

Articolul următor

VIDEO. RawCoco: Business-ul cu "hrana cea mai inteligentă"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share