De ce să-mi caut job în decembrie

Decembrie nu e doar luna vacanțelor, a sărbătorilor și a cadourilor. E și luna în care ai mari șanse ca angajatorii să te ia în colimator pentru un job viitor. E luna în care majoritatea oamenilor se relaxează, imaginându-și că toți fac la fel. Nu și recrutorii, care sunt orientați către găsirea unor resurse proaspete pe tot parcursul anului. E luna în care, relaxat fiind, poți căuta cu atenție joburile care ți se potrivesc. Vacanța poate fi o foarte bună oportunitate în acest sens.

Corina Neagu

Trainer & HR Consultant @ DARE Development Advice & REsources

Gândește-te că începutul de an aduce proiecte noi pentru companii, bugete aprobate, inițiative și reorganizări, și dacă până acum lucrurile nu erau în favoarea ta, poate e momentul ca roata să se întoarcă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Căutarea unui job presupune răbdare, atenție, interes pentru mișcările din piață, conectare la realitate și la cerințele angajatorilor. Poți avea succes de la prima încercare sau poți trece prin zeci de interviuri întrebându-te de ce pe tine nu te alege nimeni.

Înainte de a face orice mutare pe acest plan, ideal e să-ți răspunzi la câteva întrebări:

  • știu foarte clar ce-mi doresc?
  • am un CV și un profil de LinkedIn care mă reprezintă?
  • am trimis CV-ul targetat pentru o poziție din zona mea de expertiză?
  • am căutat zilnic poziții care să corespundă nivelului meu de experiență și cunoștințelor mele?
  • sunt pregătit/ă pentru interviuri și eventuale teste?
  • ce compromisuri sunt dispus/ă să fac în cazul în care primesc o ofertă: distanță, bani, beneficii, oportunități, nivelul poziției etc.?
  • m-am conectat cu toți cei care ar putea să mă ajute în căutarea unui job?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să vi le puneți când începeți căutările. Și nu uitați câteva aspecte importante: disperarea, lipsa entuziasmului, lipsa de încredere, abandonul nu sunt opțiuni și nu vă vor ajuta în acest proces. Din contră, profitați cu deschidere și cu optimism de fiecare oportunitate de a împărtăși cu prieteni sau cunoscuți faptul că vă căutați o nouă provocare profesională.

Succes!

Articolul anterior

Sud-coreeanul Jaewoo Lee este noul șef al misiunii FMI pentru România și Bulgaria

Articolul următor

Ploiești: Saint-Gobain redeschide linia de producție de vată de sticlă de la fabrica Isover

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share