First Bank vinde toate produsele şi serviciile 100 la sută online. Semnătură electronică, în parteneriat cu certSIGN

Video Advisory 2.0., “sucursala virtuală” a First Bank, aduce o noutate și o premieră. Noutatea pentru bancă este acordarea de credite negarantate 100 la sută online, opțiune ce completează gama de servicii și produse oferite de First Bank online.

Premiera pe piața românească este implementarea semnăturii electronice la distanță, direct în platformă, printr-un parteneriat cu certSIGN. Aceasta este auditată și certificată ca fiind echivalentă cu prezența fizică a clientului în sucursală, în conformitate cu legislaţia naţională şi Regulamentul UE nr. 910/2014 eIDAS, și astfel face posibilă o experiență bancară 100 la sută digitală.

“Clienții noștri își doresc tot mai mult să poată realiza operațiuni bancare oricând și oriunde. Cu atât mai mult în acest context. Am remarcat în ultima perioadă că sunt utilizate tot mai mult serviciile digitale și de la distanță. Platforma de video banking First Bank a fost extrem de solicitată și apelurile video au crescut de la o lună la alta. Procesele noastre de transformare digitală devin vizibile și se recompun permanent. Noi căutăm soluțiile și partenerii optimi pentru a reuși să oferim clienților o experiență completă”, declară Ionuț Encescu, Head of Customer Value First Bank.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Semnăturile electronice sunt create cu soluția Paperless a certSIGN, certificată la nivelul Uniunii Europene drept dispozitiv calificat de creare a semnăturilor electronice. “Certificarea procesului de identificare video ca fiind echivalent cu prezența fizică a clientului în sucursală este un pas esențial în oferirea serviciilor bancare complet online. Am reușit, împreună cu First Bank, o premieră în România, și ne bucurăm că suntem <pionierii> unui astfel de proiect”, arată Aurel Meiroșu, manager dezvoltarea afacerii, certSIGN.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Soluţia Video Advisory 2.0 și serviciul certSIGN pentru emitere certificate calificate pentru semnătură electronică la distanță sunt validate de LSTI, una dintre cele mai importante firme de audit din Europa. Parcurgerea cu succes a auditului realizat de acest organism independent de evaluare a conformităţii asigură respectarea standardelor cu privire la identificarea electronică și servicii de încredere pentru tranzacțiile electronice.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share