GSK România are un nou director general

Grupul farmaceutic GSK a numit-o la conducerea operaţiunilor locale pe Dana Constantinescu, care a preluat atribuţiile deţinute de Andre Vivan da Silva, promovat anul acesta în poziţia de vicepreşedinte şi cluster area director pentru GSK Europa de Sud Est.

Cu experienţă de 20 de ani în cadrul companiei, Dana Constantinescu va conduce echipa de management a GSK România și va urmări continuarea dezvoltării business-ului şi alinierea strategiei locale cu cea a grupului. “Împreună cu echipa din România, voi continua să-mi dedic experienţa şi cunoştinţele pentru a asigura sustenabilitatea business-ului şi pentru a ne menţine în topul celor mai inovatoare, performante şi transparente companii farmaceutice din România”,  spune Dana Constantinescu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Absolventă a Universităţii de Medicină şi Stomatologie Carol Davila din Bucureşti, Dana Constantinescu are experienţă  atât în domeniul medical, ca medic, cât şi în industria farmaceutică. S-a alăturat echipei GSK în 1999, ca reprezentant medical, și a fost numită apoi Medical Advisor, cu responsabilităţi pentru branduri-cheie, precum Seretide. De-a lungul carierei, a ocupat funcţia de Medical Affairs Manager, Medical & Regulatory Director, Business Unit Director pentru divizia Specialty Care (francizele de Respirator, Urologie, Oncologie şi HIV), Therapy Area Lead Respiratory şi Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director, din februarie 2017.

Potrivit companiei, numirea vine în contextul strategiei GSK de promovare şi dezvoltare a oamenilor din organizaţie, prin susţinerea şi implementarea unei culturi axate pe performanţă. Unul dintre principalele obiective ale GSK este dezvoltarea şi recunoaşterea talentelor locale, prin promovarea în roluri de top management a oamenilor crescuţi intern în cadrul companiei. Până acum, 32 de români din GSK România au fost avansaţi în funcţii regionale sau la nivel de grup, în cadrul GSK Global.

În ultimul an, Dana Constantinescu a coordonat activităţile de Corporate Affairs, Market Access, Public Health şi PR & Comunicare, precum şi echipa de vaccinuri. A fost responsabilă și de elaborarea strategiei pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la medicamentele GSK şi de coordonarea şi implementarea strategiei privind relaţionarea cu partenerii externi, la nivelul autorităţilor şi a asociaţiilor profesionale din care GSK face parte.

Articolul anterior

Un român, ambasador al Academiei Ajax Amsterdam

Articolul următor

MApN recrutează peste 3.400 de rezervişti voluntari

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share