Încă un medic fals, descoperit de polițiștii din București

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut, ieri, un bărbat de 26 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

În ianuarie, poliţiştii de la Secţia 11 au fost sesizaţi de o femeie de 34 de ani cu privire la faptul că a plătit o sumă de bani, în 17 decembrie 2018, unei societăţi comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.

Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic. Polițiștii au descoperit că în imobil sunt amenajate mai multe spaţii folosite ca puncte de lucru de mai multe societăţi. Cabinetul indicat fusese închiriat unei societăţi comerciale, reprezentată de bărbatul arestat ieri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Asupra acestuia au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale. În plus, au fost identificate şi ridicate documente, diplome şi certificate, ce vor fi expertizate, însă este foarte posibil ca ele să se dovedească a fi false.

Potrivit polițiștilor, în evidenţele instituţiilor cu atribuţii în domeniul sănătăţii nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share