Continental își extinde portofoliul prin lansarea a doi noi senzori pentru vehicule electrificate: modulul cu senzori de curent (CSM) și sistemul de detectare a impactului bateriei (BID).
Și echipe din România sunt implicate în proiect. Specialiști din centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Timișoara lucrează în echipe internaționale pentru dezvoltarea și implementarea Battery Impact Detection (BID).
Ambele soluții noi se concentrează pe protejarea bateriei și/ sau pe păstrarea parametrilor acesteia. În 2022, Continental va începe să producă noul modul cu senzor de curent de înaltă tensiune (CSM). Acest senzor modular compact măsoară curentul și detectează simultan temperatura. Ambele valori sunt relevante ca intrare pentru gestionarea bateriei. Un alt element inovator adus pe piață de Continental, BID, este o alternativă ușoară la „blindarea” grea de sub podea împotriva daunelor.
Cum bateria este cea mai scumpă componentă dintr-o mașină electrică, CSM nu a fost dezvoltat doar pentru a proteja bateria la supracurenți, ci va ajuta și la păstrarea parametrilor bateriei prin limitarea efectelor de îmbătrânire. Integrat în unitatea de deconectare a bateriei, fie în bateria însăși, va furniza cele două informații decisive pentru protecția bateriei și pentru monitorizarea fiabilă a intervalului de rulare. Pentru a susține cerințe stricte de siguranță funcțională, CSM este disponibil ca senzor cu două canale. Curentul este măsurat independent, prin utilizarea unui shunt și a unui senzor hall, ambele integrate într-o singură unitate compactă.
BID, în combinație cu scutul de protecție, realizat dintr-o structură ușoară, detectează impacturile sub șasiu și avertizează șoferul dacă e necesară o oprire la o unitate service/ garaj. Sistemul îl scutește de o decizie dificilă dacă bateria a suferit daune ca urmare a unui impact la o viteză mai mare sau la un contact cu solul la o viteză mai mică. Față de protecția metalică actuală sub podea (scutul de protecție), BID poate economisi până la 50 la sută din greutate.
Între 1999 și 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17.500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.