Klaus Bochmann, profesorul german care predă limba română

Prof. univ. dr. Klaus Bochmann, unul dintre cei mai activi promotori ai limbii române în Germania, a fost primul invitat care a susținut o prelegere în cadrul seriei “Cuvântul românesc în spaţiul german”, organizată de Institutul Cultural Român, ieri, la Berlin.

Programul îşi propune să ofere o platformă acelor personalităţi discrete, cadre didactice, autori, oameni de litere, care, fără a fi români sau originari din România, îşi dedică activitatea cunoaşterii şi promovării limbii, culturii şi civilizaţiei românești în spaţiul german.

Profesor emerit pentru limbi romanice la Institutul de Romanistică al Universităţii Leipzig, Klaus Bochmann este doctor honoris causa al Universităţii din Alba Iulia şi al Universităţii de Stat din Chişinău. A studiat limbile romanice la Universitatea din Leipzig (1957-1962) și a urmat un stagiu la Universitatea Bucureşti, în anii ’60. A obţinut titlul de doctor în 1967, cu teza “Contribuţii la filozofia lui Nicolae Bălcescu” (magna cum laude). A fost profesor de limba română la Universitatea din Leipzig din 1978, până la pensionarea sa, în 2004, și este unul dintre cei mai activi promotori ai limbii române în Germania. Este președinte al Institutului Moldova din Leipzig. Membru al Academiei Saxone de Științe din Leipzig, a condus, între 2006 și 2020, Comisia de Lingvistică de la respectiva Academie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Producătorul de soluții de afișare ViewSonic are un nou Country Sales Manager în România

Articolul următor

Valentine’s Day la birou: Jumătate dintre angajații din România se înțeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share