Marius Copil intră în elita mondială a tenisului

La 28 de ani, Marius Copil a jucat, ieri, prima finală ATP 500 a carierei, la Basel. Chiar dacă a fost învins de elvețianul Roger Federer, arădeanul devine primul tenisman din România care pătrunde în Top 60 ATP, în ultimii cinci ani, după Victor Hănescu.

Antrenat de Andrei Pavel, Marius Copil (93 ATP) i-a învins în Elveția pe germanul Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, ambii în calificări, pe americanul Ryan Harrison, pe croatul Marin Cilic (7 ATP), americanul Taylor Fritz şi pe germanul Alexander Zverev (5 ATP). “De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer. A fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani şi visam la acest lucru. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală. Mă bucur și că lumea m-a descoperit acum și sper să mă susţină. M-ar ajuta foarte mult”, a spus Marius, pentru News.ro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La Basel, el a câștigat simpatia spectatorilor și prin discursul, în limba germană, din timpul ceremoniei de premiere. De altfel, vorbește cinci limbi străine și a făcut şcoala germană la Arad. Marius Copil a mai jucat o finală, anul acesta, la Sofia, însă la o competiție de nivel inferior.

Articolul anterior

Ministerul Sănătăţii: Peste 100 de posturi scoase la concurs, pentru medici și farmaciști, în mai multe județe

Articolul următor

Mutare importantă pe piața de retail: Aldi se pregătește să deschidă primele magazine în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share