Nokia investește 73 milioane euro în campusul din Timişoara şi angajează 300 de specialişti

Grupul Nokia extinde centrul de cercetare și dezvoltare în telecomunicații cu 27.000 de metri pătrați, în prima jumătate a anului viitor.

Campusul din Timișoara dezvoltă tehnologii broadband wireless, care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data și noile tehnologii de comunicații mobile. Compania are peste 1.300 de angajați, dintre care 600 de ingineri din departamentul de cercetare și dezvoltare, inaugurat acum, și peste 700 de specialiști în centrul global de operare de rețele, inaugurat în decembrie 2015. Etapa finală de relocare a echipei în campusul Nokia din Timișoara va fi finalizată în 2018.

Investiţia va crea 300 de noi locuri de muncă, dintre care 100 în echipele de cercetare şi dezvoltare, inclusiv programatori şi ingineri de sisteme, şi 200 în echipa de servicii. Posturile disponibile pot fi găsite aici. “După 25 de ani de activitate în România, avem în faţă noi oportunităţi uriaşe: 5G, IoT, cloud, soluţii ultra broadband. Toate acestea vor continua să transforme felul în care România şi lumea se conectează. Noi ne vom afla în centrul acestor transformări”, declară Raoul Ros, director general Nokia România.

Campusul Nokia din Timişoara găzduieşte cel mai mare centru R&D din industria de telecomunicaţii din România şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple. Angajaţii Nokia România oferă servicii 24/7, în şapte limbi, și deservesc clienţi din SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia sau Olanda. Nokia a dezvoltat la Timişoara și un centru de excelenţă pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare şi întreţinere a reţelelor cu tehnologii multiple, și oferă servicii end-to-end în România şi la nivel global, precum şi aplicaţii, în special sisteme de mentenanţă operaţională, IoT şi customer experience.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share